Starity

Lily James szerepet kapott a Háború és békében

2014. szeptember 15. 22:10   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Downton Abbey színésznője hamarosan Natasa Rosztovára cseréli Lady Rose szerepét a Háború és béke új adaptációjában.

hirdetés
Lily James szerepet kapott a Háború és békében

Még júliusban keringtek pletykák arról, hogy a Downton Abbey ifjú színésznője, Lily James szerepet kapott a BBC1 hatrészes Háború és béke adaptációjában. Nos, mint kiderült, ezek a híresztelések igaznak bizonyultak. „Igen, benne leszek a Háború és békében” — erősítette meg a híreket Lily a Radio Times-nak a Downton Abbey ötödik szériáját bemutató estélyen.

A Lev Tolsztoj 1869-es epikus műve alapján készüli filmsorozat hat részes lesz, 2015-ben várható a BBC1 csatornán, és a The Weinstein Company közreműködésével készül el. A forgatókönyvíró pedig nem más, mint Andrew Davies, aki a Kártyavár, valamint az Értelem és érzelem adaptálásáért is felelt annak idején.

Az 1805-ben, I. Sándor orosz cár uralkodásának idejében induló regény öt arisztokrata család életét mutatja be, nagyjából 1820-ig, köztük pedig kiemelt szerepet kap az 1812-es év és a Napóleon körüli események, amint megtámadja Oroszországot. Natasa szerelme Pierre Bezuhov, az őt alakító színész pedig – nem megerősített információk szerint – Paul Dano lesz majd.

Miss James csillaga azóta ível felfelé, hogy csatlakozott a Downton Abbey-hez a harmadik évad karácsonyi különkiadásában. Nem csak az ITV drámájában látható, hiszen jelenleg a Büszkeség és balítélet meg a zombik című filmet forgatja, jövő év tavaszán pedig Hamupipőkeként szerepel majd Kenneth Branagh adaptációjában. Érdekesség, hogy utóbbi filmben együtt játszik Sophie McSherával, aki a sorozatban egy Daisy nevű konyhalányt alakít.

„Alig várom, hogy lássátok őt [Sophie-t] benne — mondta Lily — Fenomenálisan néz ki, a valaha volt legjobb kosztümöket kapta – smink, szempillák, haj, díszítés, ékszerek – éppen Daisy ellenkezője és fantasztikus benne. Az emberek meg fognak vadulni.”

A Downton Abbey szeptember 21-én tér vissza az új, ötödik évadával.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek