Starity

Pimasz úr: Balázs Klári egy technikai zseni!

2014. szeptember 22. 14:02   |   Szerző: Red Lemon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Grand Canyon virtuális szikláin állt, háromdimenziós zászlót rajzolt és tolmácskesztyű segítségével közvetítette gondolatait Papp Gergő. Pimasz úr a Telenor 7. Okostelefon Akadémiáján a legmodernebb technikai újdonságokkal ismerkedett és mindent kipróbált, ami csak a keze ügyébe került.

hirdetés
Pimasz úr: Balázs Klári egy technikai zseni!
Fotó: Red Lemon Média

Papp Gergő az Okostelefon Akadémián először egy okosszemüveget próbált ki, amely a Grand Canyon egyik meredek sziklájára repítette a népszerű műsorvezetőt.

„Akármerre fordítottam a fejem, a valóságnak megfelelő kép tárult a szemem elé. Az élmény annyira élethű volt, hogy komolyan féltem, hogy egyszer csak lecsúszom a szikláról és a szakadékba zuhanok. Ugyanakkor ez csak a technikai fejlődés szórakoztató része, az emberek hétköznapi életét megkönnyítő újdonságokat sokkal hasznosabbnak tartom. Itt van például az a hazai fejlesztésű tolmácskesztyű, ami a süketnémáknak igyekszik segíteni. A kesztyű úgy működik, hogy miközben jelelsz, a számítógép szöveg formájában lejegyzi a mondanivalódat, majd egy általad választott hangon felolvassa azt. Így azokkal is könnyedén tudsz kommunikálni, akik nem ismerik a jelbeszédet. Büszke vagyok rá, hogy a magyar fiatalok ilyen hasznos találmányokat fejlesztenek” – magyarázta Papp Gergő, aki Pimasz úrként gyakran ott alszik más hírességeknél, egy-egy vendéglátójánál pedig néha még az ő szája is tátva marad a technikai újdonságok láttán.

„Balázs Klári boszorkányosan bánik a technikával és a házuk is nagyon modern. Nála találkoztam egy zseniális technikai újdonsággal: az ingvasaló robottal, amely úgy működik, hogy az inget vizesen felgombolod az állványra és kigőzölöd. A találmány úgy néz ki, mint Darth Vader, viszont iszonyú ötletes és szupermodern. Bár valószínűleg három inget is kivasalok annyi idő alatt, míg ő eggyel elkészül. Egy másik óriási találmány a központi porszívó, amely lényegében magától takarít. Ezzel elsősorban szállodákban szoktam találkozni” – mesélte Papp Gergő.

A műsorvezető a Telenor Okostelefon Akadémián is rengeteg olyan újdonsággal találkozott, amelyről korábban álmodni sem mert. „Hihetetlen dolog számomra, hogy milyen gyorsan fejlődik a technológia. Gyerekkoromban az angyalföldi művelődési házban ülve még csak science fiction filmekben láttunk ilyesmit, most pedig egyetlen gombnyomással akár a Balatonról hazafelé tartva is felvehetem a kedvenc tévéműsorom. Persze most már én is igyekszem lépést tartani a technikai fejlődéssel, a feleségemmel a gyereknek is vettünk egy tabletet, hogy használni tudja a tanulás során. Még csak 7 és fél éves, de máris nagyon profin bánik vele, pillanatok alatt letöltött rá egy csomó játékot” – árulta el a műsorvezető.

Az Okostelefon Akadémián az is kiderült, hogy okostelefonunk segítségével a jövőben már távolról is irányíthatóak lesznek az intelligens otthonok.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek