Starity

Durva! Egy tizenéves lány egy negyvenes férfival akar házasodni

2014. október 08. 17:05   |   Szerző: Lilla06

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A norvégok egy nem mindennapi összefogást szerveztek egy kislány megmentésére.

hirdetés
Durva! Egy tizenéves lány egy negyvenes férfival akar házasodni

„Hello! Thea vagyok, 12 éves. Egy hónapon belül lesz az esküvőm!” - olvasható a tizenéves norvég kislány, Thea blogján. Október 11-én szeretné megtartani a menyegzőt, hogy megfeleljen ezzel 37 éves jövendőbelijének, Geirnek.

A lány egy saját blogot vezet, melyen egy gyerek megházasodásáról, a tapasztalatairól és a frigy előzményeiről ír. Rövid időn belül az egyik legolvasottabb portál lett hazájában, mivel ez lenne az első gyermek házasság ott.

Az emberek többségének reakciója természetesen negatív volt, sokan felvették a kapcsolatot a rendőrséggel és a gyermekjóléti szolgálattal, hogy megakadályozzák a frigyet. A közösségi oldalakon is sokakat sokkolt a hír, így kampányolnak az ellen, hogy a kislány kimondja a „boldogító” igent. Thea már iskolába se jár, esküvői a ruhákat próbálgat és tortákat tervez.

A felháborító eset talán felnyithatja a világ szemét, mivel naponta 39 ezer gyermek házasodik meg, mellyel boldog gyermekkoruk véget ér. A gyerekházasságok Afrika és Ázsia egyes részein a legelterjedtebbek.

A gyermekházasságok elleni blog, bal szélén a norvég lány tortájával


A kislány és Geir

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek