Starity

Éveken át bántalmazta a díjnyertes producer Keshát

2014. október 20. 21:09   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jogi következményeket von maga után, hogy megszegte a szerződést, de Kesha megelégelte: kitálalt Dr. Luke sokkoló jelleméről.

hirdetés

Mi van a csillogás és sztárság mögött? – teszi fel magának sok ember a kérdést. Bár a sztárok lépten nyomon hangoztatják, hogy maguk sem tudták, mibe keverednek, amikor a szórakoztatóipar mellett döntöttek – sőt, Britney egészen odáig ment el, hogy bevallotta, sose engedné, hogy gyermeke celeb legyen -, sosem értjük igazán, miről beszélnek. Kesha most ízelítőt adott abból, milyen hírességnek lenni.

Az énekesnő 10 éve lépett be a showbusinessbe és írt alá egy komoly szerződést a díjnyertes és listavezető producerrel, Dr. Luke-kal, aki aznaptól fogva szexuálisan, mentálisan és fizikálisan bántalmazta a kiszolgáltatott lányt. A 27 éves énekesnő most elégelte meg az éveken át tartó torturát, így beperelte Luke-ot, aki nem volt rest visszatámadni, és ügyvédet fogadott, majd szerződésszegés miatt vádat emelt ellene.

Dr. Luke karrierje során olyan díjnyertes dalokban segédkezett, mint Adam Lambert Better Than I Know Myselfje, a For Your Entertainment, a Never Close Our Eyes; Katy Perry Birthday című dala, a Dark Horse, a Wide Awake, a The One That Got Away, a Part Of Me, a Teenage Dream, az ET, az I Kissed A Girl, a Last Friday Night és a Roar; Kesha Blow, Die Youngja, a Dirty Love, a We R Who We R és Avril Lavigne Girlfriendje, a listának pedig ezzel közel sincs vége!

Balról-jobbra: Adam Lambert, Max Martin, Dr. Luke és Kesha

„10 éven keresztül verbálisan, szexuálisan és fizikailag bántalmazott” – vallott az énekesnő. „Begyógyszerezett, majd elkábulva ébredtem egy hotelszobában vagy a szobájában. Fájt mindenem. Azt sem tudtam gyakran, hol vagyok és mi történt. Volt, hogy napokig nem engedett el, hogy ne beszélhessek. Megfélemlített és perrel fenyegetőzött. Azt mondta, börtönbe megyek. Miatta kerültem elvonóra is. Bántott, sértegetett, megszégyenített nőiességemben, elvette az önbizalmam és folyamatosan megríkatott.”

2012-ben olyan dalok demó felvételei szivárogtak ki Keshától, mint a Vampire, a Meet Me In Space és a Dancing With The Devil – az utóbbi egészen új értelmet nyert. Több ezren támadták kommentben a lányt, hogy biztosan az ördögről énekel, akinek eladta a lelkét, és a zenéje egyszerűen gonosz, nem gondolva erre, hogy ez volt Kesha végső segélykiáltása és az ördög valójában Dr. Luke.

A felvétel olyan megrázó sorokat tartalmaz, mint a „Túl fiatal voltam és a dolgok komolyra fordultak, mennyből zuhantam le”, „Folytatom a táncom az ördöggel, eladtam a lelkem, kihalt az út, nincs visszaút” és „megkaparintotta a lelkemet, Anyu, nem enged el!”.

Dr. Luke a komoly és megalapozott vádak ellenére sem akarja elengedni a lányt, és ügyvédjén keresztül maradásra szólította fel. Ezt már Kesha édesanyja, Pepe sem hagyta annyiban: „Ha Dr. Luke nem engedi szabadon távozni a lányomat, és továbbra sem megy bele a szerződés felbontásába, én nyilvánosságra hozom az összes fenyegető e-mailjét, azokat is, amikben szexuálisan zaklatta őt. Ha ezt akarja, én megteszem.”

A pereskedés még nem zárult le, azonban több énekesnő is bejelentette, hogy csatlakozik Keshához. Így tett Lady Gaga és Miley Cyrus, de ez a lista valószínűleg még bővülni fog. Felmerül a kérdés: hány áldozata volt még a szexuális ragadozónak?

Olvasóinkat arra szólítjuk fel, hogy fokozottan figyeljenek környezetükre és emlékezzenek arra, hogy a bántalmazásra sosincs jó indok vagy magyarázat. Ez komoly bűntett. A jelekről bővebben ide kattintva olvashattok.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek