Starity

Ördög Nóra újra a Maldív-szigetekre utazna

2014. október 21. 13:01   |   Szerző: szigetmania.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megjelent a SPAR legújabb matricagyűjtő albuma, amely a Föld legszebb szigeteit és élővilágát mutatja be. A Szigetmánia sajtótájékoztatóján Ördög Nóra válaszolt utazással kapcsolatos kérdésekre.

hirdetés
Ördög Nóra újra a Maldív-szigetekre utazna
Fotó: KRQ / Szigetmánia

Bekapcsolódtok az újabb matricagyűjtésbe?
- Mindenképpen gyűjteni és ragasztgatni fogjuk a matricákat, ez lesz Mici első ilyen albuma. Szerintem tetszik majd neki, mert a matricákat nagyon szereti, igaz, eddig csak különböző titkos helyekre ragasztgatták őket az apukájával, például az asztallap aljára, vagy épp ellenkezőleg, a lehető legfeltűnőbb helyre: a férjem homlokára. Ezen aztán persze órákig szórakoztak.

Micikét mi köti le mostanában? Szoktatok könyveket, albumokat lapozni?
- Mici abban a korban van, amikor már kifejezetten érdeklik a könyvek, van is belőlük nem kevés... Nem csak kifejezetten babakönyveket szoktunk lapozgatni, jöhet bármi, amiben sok színes kép található. Ezekhez aztán mindig lehet újabb és újabb történeteket költeni, igaz rövidre kell fognunk őket, mert Mici egyelőre nem szeret túl hosszan egy helyben időzni.

Hogyan telik egy napotok?
- Nagyon jól vagyunk! A napjaink pontosan úgy telnek, mint bármelyik két gyermekes anyuka napjai: komoly logisztika, sok cipekedés és szaladgálás, de mindeközben rengeteg játék és még több nevetés egy igazán huncut és cserfes kislánnyal, valamint egy nagyon nyugodt, megfontolt fiatalemberrel.

Jártatok már valamilyen gyönyörű szigeten?
- A Maldív-szigetek emlékezetes, mert ezen az utazáson voltunk utoljára kettesben pihenni a férjemmel. Mici akkor már a pocakomban volt, a hatodik hónapban jártam, és természetesen minden gondolatom körülötte forgott. Babakönyveket olvastam, tervezgettük a jövőt, és közben egyik ámulatból estünk a másikba, hogy valóban létezik ilyen hófehér homok, ilyen türkizkék tenger és ilyen színes tengeri élővilág! El is határoztuk, hogy ha nagyobbak lesznek a gyerekeink, és úgy alakul az életünk, ide mindenképpen visszatérünk majd! Mauritius pedig azért nagy kedvenc, mert itt voltunk először már Micivel együtt, szülőként nyaralni. Nagyon izgalmas hely, a kultúrák különleges keveredése, lenyűgöző és hihetetlenül változatos természeti adottságokkal.

Van álomutazásod?
- Az álmom, hogy egyszer a gyermekeinknek is megmutathassuk a Maldív-szigeteket. Ez tényleg maga a paradicsom, mindenképpen szeretnék visszatérni oda! Szerencsés vagyok, hogy ez az álmom már valóra vált egyszer, és nehezen tudom elképzelni, hogy létezik ennél szebb hely a világon.

Mikor fogtok elutazni 1-2 hét szabadságra?
- Talán jövő nyáron. De egyelőre nem mennék túl messzire a gyerekekkel.

Ha megtehetnéd, vennél egy szigetet magadnak, mint a világsztárok?
- Én egy balatoni nyaralóval is kiegyeznék! Azt hiszem, távoli szigetet nem vennék, inkább mindig máshová utaznék a családommal, hogy minél több helyet megismerhessünk. Ha mégis lenne egy szigetem, akkor jótékonysági célra használnám. Olyan nőket vinnék oda kötelező pihenésre, akiket teljesen elborítottak a hétköznapi teendők – a gyereknevelés, a háztartás fenntartása, a munkahelyi feladatok, stb... -, és megfeledkeztek arról, hogy saját magukra is muszáj időt szánniuk ahhoz, hogy töltekezni tudjanak, mert csak így tudnak helytállni minden fronton. Egy kis lazulás, egy kis „énidő” egy csodálatos trópusi szigeten, és újult erővel vethetik bele magukat a hétköznapok forgatagába.

Mi a kedvenc egzotikus állatod?
- Nincs kifejezett kedvencem, de a színes, trópusi halak például lenyűgöznek. Egy szép akváriumot ilyen halakkal el tudnék képzelni otthon.

Hogyan neveled állatszeretetre, természetvédelemre a gyerekeidet?
- Egy kutyával élünk egy háztartásban, azt hiszem, ennél direktebb, célzottabb módszer nem is létezik. Testközelből tapasztalhatják meg a gyerekeink, mennyi örömöt tudnak adni ezek a szőrös négylábúak, hogyan kell gondoskodni róluk, okosan szeretni őket, és tiszteletben tartani az igényeiket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek