Starity

A Nirvana inspirálta a Foo Fighters legújabb slágerét

2014. október 30. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A zenekar frontembere, Dave Grohl nemrégiben David Lettermannak árulta el, miszerint a Subterranean című dalt a Nirvana inspirálta.

hirdetés
A Nirvana inspirálta a Foo Fighters legújabb slágerét

Október 17-én debütált a Dave Grohl-vezette Sonic Highways címre keresztelt sorozat, melynek epizódjaiban a Grammy-díjas zenekar az amerikai stúdiók és lemezfelvételek világába kalauzolja a nézőket, és saját, azonos címen futó lemezük felvételeibe engednek bepillantást nyerni a srácok.

A zenekar november 10-én megjelenő nyolcadik stúdiólemezének első előfutára, a Something From Nothing október 16-án debütált, majd három nappal később megérkezett a hozzá készített videoklip is, mely máris belopta magát a grunge-kedvelők szívébe.

A legújabb szerzeményre sem kellett sokat várni, mivel Dave-ék október 23-án bemutatták a közönségnek a Sonic Highways egy másik szerzeményét, a The Feast And The Famine-t is, mely hasonló érdeklődésre talált, mint az előbb említett, megfilmesített Something From Nothing.

Dave két nappal ezelőtt David Letterman késő esti műsorának volt vendége, ahol elárulta, miszerint egy másik új Foo Fighters-szerzemény, a Subterranean is igen közel áll a szívéhez, mivel egykori zenekara, a legendás Nirvana inspirálta.

„Seattle az a hely, ahol az egész életem megváltozott a Nirvana által, és ahol mindent elölről kezdtem a Foo Fightersszel. Seattle-t egy példaként használom, hogy elmondhassam a város és az őrült Robert Lang Studios történetét. Ez a stúdió az utolsó hely, ahol a Nirvana felvételeket rögzített, egy őrült underground stúdió a város északi részén ahová az út egyenesen levezet a házamtól. Nem sokkal azután, hogy felvettük az utolsó anyagot, Kurt meghalt” – emlékezett vissza szomorúan Dave a You Know You're Right felvételeire.


Kurt Cobain és Dave Grohl a '90-es évek elején

Kurt Cobain és Dave Grohl a zenész haláláig mély és szoros barátságot ápoltak, melyre Dave a mai napig szívesen emlékszik vissza, ám ritkán hozza szóba legjobb barátja halálát, ám legutóbb kivételt tett és arról az időszakról mesélt, hogy hogyan élte meg a tragédiát.

„A Nirvana után soha többé nem akartam zenével foglalkozni. Aztán mégis hagytam magamnak egy kis időt és arra jutottam, hogy a zene az egyetlen, ami segíthet az újrakezdésben, az egyetlen, ami meggyógyíthat, amit folytatnom kell. Szóval visszamentem ugyanabba a stúdióba, felvettem ezt-azt és az életem visszaállt a rendes kerékvágásba. Ez a téma ihlette azt a bizonyos epizódot és ez a dal témája is” – árulta el a zenész a november 28-án adásba kerülő epizód háttértörténetét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek