Starity

Lady Gaga fergeteges koncertet adott Bécsben

2014. november 07. 22:10   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

November 2-án lépett színpadra Lady Gaga Bécsben jelenleg futó turnéja keretében. A koncerten több száz magyar rajongó is részt vett, mivel Budapest idén sem szerepelt a turné állomásai közt.

hirdetés
Lady Gaga fergeteges koncertet adott Bécsben

Két év eltelte után ismét ellátogatott Lady Gaga az osztrák fővárosba, hogy több mint 11 ezer rajongója előtt lépjen fel a Stadthalle arénában, köztük több száz magyarral. A kapuk pontosan 18:30-kor nyíltak ki, rajongók ezrei rohamozták meg azonnal a csarnokot. 19:30-kor vette kezdetét Breedlove & Chew Fu fellépése, akit Gaga egyik legjobb barátnője, Lady Starlight váltott fel. Az előzenekarok levonulása után a rajongók bánatára csaknem egy órát kellett várni Lady Gagára, de végül 21:15-kor kezdetét vette a nem mindennapi show.

A nyitódal után sorra következtek az ARTPOP dalai, de természetesen a listán szerepelt az összes többi nagy klasszikus is mind a The Fame, a The Fame Monster és Born This Way albumról. A 2 órás koncert alatt Gaga nem hazudtolta meg magát, hiszen számtalanszor váltott ruhát és parókát is.

Közismert, hogy Gaga és a szörnyei kapcsolata nagyon szoros, így Bécsben is felhívott a színpadra két fiút, akikkel a zongora mellett elénekelte a Born This Wayt, egy felejthetetlen élményt nyújtva a két fiatalnak.

A bécsi rajongók azonban egy meglepetést is kaptak. Gaga először itt adta elő a 4 Non Blondes What's Up slágerének sajátos feldolgozását, elképesztő hanggal és beleéléssel. Az est során új Cheek to Cheek jazzkorongjáról elénekelte még a Bang Bang (My Baby Shot Me Down) című dalt is.

Az utolsó dalok egyike volt a Bad Romance, amely előtt Gaga a színpadon öltözött át, nem szégyenlősködve még a melltartóját is levette. Majd következett 2013 egyik legnagyobb slágere, az Applause, melyre szinte már az egész aréna állva tombolt.

Körülbelül 23:15-kor ért véget a show a Gypsy című dallal, amely alatt Gaga egy csodálatos ruhát viselt hosszú fehér hajjal.

A turné világszerte elnyerte a kritikusok tetszését, a nem mindennapi látvány és minden egyes kidolgozott részlet miatt. Emellett Gaga energiája is megdöbbentő, hiszen 2 órán át végig pörgött és táncolt a színpadon. A Billboard szerint egyértelmű, hogy 2014 egyik legjövedelmezőbb turnéja lesz az artRave, szakértők pedig úgy vélik, körülbelül 90 millió dolláros bevétele lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek