Starity

Szerelem Hollywoodon kívül

2014. december 03. 16:04   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden nő szívének kedvesek a romantikus történetek, amelyekkel a filmvilág minden évben el is látja a nézőket, hiszen nagy bevételre számíthatnak, ha a filmek megfelelően készülnek.

hirdetés
Szerelem Hollywoodon kívül

Egy jóképű férfi, egy csinos nő, kacagtató helyzetek, izgalmas bonyodalmak, esetleg egy tündéri négylábú – ennyi kell a siker receptjéhez. Most azonban három olyan kihagyhatatlan filmet ajánlunk a figyelmetekbe, amelyben a mindent elsöprő szerelem nem a megszokott hollywoodi formában érkezik – már csak azért sem, mert egyik sem az amerikai álomgyár terméke.

Szokatlan alaphelyzetek, finom humor, meglepő jelenetek, a cukormázas giccs és kelléktár elmaradása jellemzi ezeket az alkotásokat, az pedig csak a véletlen játéka, hogy mindhárom film 2005-ben készült.

Water (Víz)

Az Oscar-díjra jelölt kanadai-indiai romantikus dráma érdekes, noha tragikus alaphelyzetből indul, amikor megmutatja az indiai özvegyek sanyarú sorsát a harmincas években. Két választási lehetőség állt előttük: vagy élve elégették magukat a férjük halotti máglyáján vagy elvonultak a világ elől egy zárt közösségbe, ahol nyomorúságos körülmények között, bűnbocsánatért imádkozva éltek halálukig.

Itt talál egymásra a fiatal, prostituáltként dolgozó özvegy, Kalyani (Lisa Ray) és az ifjú ügyvéd, Gandhi elkötelezett híve, Narayan (John Abraham). Tragikus szerelmük kibontakozása közben bepillantást nyerhetünk India mindennapos életébe és történelmébe, az összetört sorsokba és a mindenhol ott pislákoló reménybe.

Külön említést érdemel a film csodálatos zenéje, amely a hagyományos indiai népzenéből és dalokból merített.

Barfuss (Mezítlábas szerelem)

A különös szerelmi történet forgatókönyvét a közkedvelt német színész, Til Schweiger írta, ő ült a rendezői székben, és a férfi főszerepet is magára osztotta.

Nick a börtönből való szabadulása után takarítói állást vállal egy elmegyógyintézetben, hogy talpra állhasson és bebizonyíthassa gazdag szüleinek, hogy ő nem az a szánalmas vesztes, akinek tartják. Munka közben azonban szemtanúja lesz az egyik intézeti ápolt, egy fiatal lány (Johanna Wokalek) öngyilkossági kísérletének. Megmenti a törékeny, különösen viselkedő Leila életét, aki attól fogva árnyékként követi őt, bármerre megy.

Három kalandos napot töltenek együtt, kisebb-nagyobb veszekedésekkel, eközben Nick megismeri a lány titkát (az anyja a haláláig fogva tartotta őt a lakásukban) és bármennyire is igyekszik távol tartani magát tőle, végül menthetetlenül beleszeret.

Imagine Me & You (Egy szoknya, egy szoknya)

Az amerikai-angol-német koprodukcióban készült vígjáték meglepő módon kezdődik: Rachel (Piper Perabo) éppen végigvonul a templomon, hogy feleségül menjen szerelméhez, amikor megpillantja a virágdíszekért felelős Luce-t (Lena Headey), aki éppen akkor készül távozni a ceremóniáról.

Az esküvő lezajlik, megkezdődik az újdonsült házaspár közös élete, de Rachel lelki nyugalma odavan: rádöbben, hogy beleszeretett a lányba, akivel időközben összebarátkozott, és akit igyekszik összehozni a férje egyik barátjával. Döntés elé kényszerül: a férje mellett maradjon-e, akit régóta ismer és akit mindenki imád, vagy válassza a mindent elsöprő szenvedélyt a leszbikus Luce oldalán?

A Mezítlábas szerelem történetéhez hasonlóan ez a film is boldogan végződik, ugyanakkor tartogat meglepő fordulatokat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek