Starity

Fantomírótól származik Zoella könyve?

2014. december 09. 18:06   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csalással vádolják a 24 éves bloggert: az a hír terjed, hogy nem saját tollából származik debütáló regénye, a Girl Online, hanem más írta meg helyette.

hirdetés
Fantomírótól származik Zoella könyve?

Nemrég kavarta fel az állóvizet Zoe Sugg azzal, hogy november 25-én megjelent debütáló regénye, a Girl Online több példányban kelt el az Egyesült Királyságban, mint anno J.K. Rowling, E.L. James és Dan Brown legelső művei, ez pedig sokak csőrét zavarja, főleg amiatt, hogy egy tipikus tiniknek szóló könyvről van szó, mellyel kapcsolatban most újabb hírek reppentek fel.

Az kezdett el ugyanis terjedni az interneten, hogy nem is Zoella írta meg a történetet, csak az ő nevével fémjelezték, ezt azonban kiadója, a Penguin cáfolta, mindössze annyit ismert el szóvivőjük, hogy nem teljesen önállóan alkotta meg.

Hogy ténylegesen pontosak legyünk, azt kell, hogy mondjuk, Zoe Sugg nem önállóan írta meg a könyvét, a Girl Online-t. Kiadóként, az a szerepünk és mindig is az volt, hogy megtaláljuk a legnagyobb tehetségeket és segítsünk nekik elmesélni a történetüket és kapcsolatot létesíteni az olvasóikkal. Az olyan tehetséges YouTuberek, mint Zoe, kiválóan megértik egymást a közönségükkel és szórakoztatják őket. Első regényén, a Girl Online-on egy szakértő szerkesztőcsapattal dolgozott, akik segítettek életet lehelni a karaktereibe, és tapasztalataikat is megosztották, hogy egy szívmelengető és érdekfeszítő történetet alkosson meg - osztotta meg a Sunday Timesszal a szóvivő.

A sok-sok spekulációt követően pedig maga Zoe is megszólalt az üggyel kapcsolatban: Köszönet a sok pozitív visszajelzésért a Girl Online-nal kapcsolatban, a kétkedőknek pedig üzenném, persze, hogy kaptam segítséget a Penguint szerkesztőcsapatától abban, hogy elmeséljem a sztorimat, erről pedig már a kezdetektől fogva beszéltem. Mindenkinek szüksége van segítségre, amikor valami újba kezd bele. Meg szeretném köszönni mindannyiótoknak, akik időt szántak arra, hogy támogassák a könyvemet.

Nem sokkal később pedig már arról számolt be a Twitteren közel 3 millió követőjének, hogy egy ideig elvonul az internettől és a vlogolást is szünetelteti: Kiveszek néhány napot és elvonulok az internettől, mivel elhomályosítja a fejemet. Köszönöm a megértéseteket.

A rajongók természetesen megértéssel fogadták kedvencük döntését, azonban Zoe a tegnapi nap folyamán még egyszer visszatért a Twitterre, hogy tisztázza a dolgokat azzal kapcsolatban, hogy néhány oldal az előző tweetje miatt már azt hozta le, hogy örökre felhagy a vlogolással. Az, amit a sajtó ír, szó szerint nevetséges. NEM HAGYOM OTT A YOUTUBE-OT. Újra itt vagyunk, kifordítani a sztorit azért, hogy még több olvasó legyen. Szomorú.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek