Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

2014. december 11. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Érdekel, mely csapatok jelentkeztek karácsonyi dallal, a Fall Out Boy melyik kislemeze szerzett platina minősítést és melyik dalok taroltak 2014-ben? Cikkünkből kiderül.

hirdetés
Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

Összállították 2014 legnépszerűbb rock- és metálzenei szerzeményeit

A Loudwire magazin a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb rockzenei oldala, méltán, hiszen szerkesztői naprakészen állnak e zenei stílusok rajongói rendelkezésére a nap 24 órájában. A szerkesztőség ezúttal összeállította a 2014-es év legnépszerűbb szerzeményeit, melyek legnagyobbat taroltak mind eladásokat, mind hallgatottságot tekintve.

A 20 legnépszerűbb metál szerzemény 2014-ben:

  1. Judas Priest – Halls of Valhalla
  2. Behemoth – Ora Pro Nobis Lucifer
  3. Mastodon – Chimes at Midnight
  4. Slipknot – The Negative One
  5. Overkill – Armorist
  6. Insomnium – While We Sleep
  7. Exodus – Salt the Wound
  8. Septicflesh – Order of Dracul
  9. Cynic – True Hallucination Speak
  10. Opeth – Cusp of Eternity
  11. Arch Enemy – War Eternal
  12. Triptykon – Boleskine House
  13. Agalloch – Celestial Effigy
  14. With Our Arms to the Sun – Tesselation
  15. Vader – Triumph of Death
  16. Steel Panther – Gloryhole
  17. Goatwhore – Baring Teeth For Revolt
  18. Slayer – Implode
  19. Down – We Knew Him Well
  20. Alunah – Heavy Bough

A 20 legnépszerűbb rock szerzemény 2014-ben:

  1. Chevelle – Take Out the Gunman
  2. Islander – Coconut Dracula
  3. Foo Fighters – Something From Nothing
  4. Hellyeah – Moth
  5. Nothing More – This Is the Time (Ballast)
  6. Royal Blood – Figure It Out
  7. Sixx: A. M. – Stars
  8. The Virginmarys – Just a Ride
  9. The Pretty Reckless – Heaven Knows
  10. Starset – Telescope
  11. Black Label Society – My Dying Time
  12. Kyng – Electric Halo
  13. A Day To Remember – End of Me
  14. Emigrate feat. Frank Delle – Eat You Alive
  15. Slash – World on Fire
  16. Against Me! – True Trans Soul Rebel
  17. Body Count – Talk S--t, Get Shot
  18. Bring Me The Horizon – Drown
  19. Linkin Park feat. Daron Malakian – Rebellion
  20. Three Days Grace – Painkiller

Karácsonyi meglepetéssel rukkolt elő a The Killers

A Brandon Flowers-vezette zenekar rajongói már sejthetik, miről van szó, ugyanis a The Killers 2006-ban indította útjára a hagyományt, miszerint minden évben, karácsony előtt piacra dobnak egy karácsonyi témájú dalt. A zenekar ezúttal Jimmy Kimmellel karöltve készítette el a Joel, the Lump of Coal című szerzeményt és kisfilmet. Érdekesség, hogy a nótával kapcsolatos mindennemű bevételt az AIDS gyógyítására szakosodott jótékonysági szervezetnek ajánlják a srácok, ezzel is támogatva a halálos kór megelőzését és gyógyítását.

Billie Joe Armstrong Leighton Meester párját alakítja közös filmjükben

A Green Day éléről ismert Billie Joe Armstong is szerepet kapott a Like Sunday Like Rain című mozifilmben, melyben a Leighton Meester alakította dadus, Eleanor párját alakítja. Ugyan a Frank Whaley-rendezte dráma szeptember 27-én startolt az Egyesült Királyság-beli mozikban, a napokban pedig megjelent hozzá a hivatalos előzetes is, ám egyelőre talány, hogy hazánkba mikor jut el a műalkotás.

Courtney Love elásta a csatabárdot Marilyn Mansonnal és Billy Corgannel

Kurt Cobain özvegye idén sem unatkozott, hiszen saját lemezén dolgozott, valamint színészkedéssel töltötte idejét, így rajongói láthatták a Kemény motorosok és az Empire című sorozatokban. Előbbiben Marilyn Mansonnal együttesen vendégszerepeltek és a Twitteren való összeszólalkozás után megtörtént a nagy „békülés” is, ahogyan egykori szeretőjével, Billy Corgannel is elásta a csatabárdot, miután kijelentette, hogy a Smashing Pumpkins azóta nem ér el átütő sikereket, mióta nincsenek együtt.

Az énekesnő december 4-én tudósította követőit közösségi profiljain keresztül, miszerint szent a béke. „Nézzétek, a csatabárdok elásva, az igaz szeretet sosem hal ki a szívből. @billy #billybaby @marilynmanson szenzációsok vagytok” – írta Courtney egy közös kép kíséretében.

 
BejegyzésCourtney Love által

Balról jobbra: Billy Corgan (Smashing Pumpkins), Courtney Love és Marilyn Manson

Live CD-DVD kollekciót dob piacra a Bring Me The Horizon

A sheffield-i csapat nemrégiben jelentette be, hogy 2015 márciusában kerül majd az üzletek polcaira az a CD-DVD kollekció, mely a december 5-én a londoni Wembley Arenában tartott rögzített fellépésüket tartalmazza majd. Érdekesség, hogy akik Valentin napig, azaz február 14-éig leadják előrendelésüket az albumra, azok neve felkerül a korong köszönetnyilvánítás részébe. 

Platinalemez lett a Fall Out Boy kislemeze

A Patrick Stump-vezette formáció legutóbbi kislemeze, a Centuries szeptemberben robbant be a köztudatba, majd október közepén el is készült a szerzeményhez forgatott kisfilm, melyet napjainkig több, mint nyolcmillióan tekintettek meg. A hírről, miszerint máris platina minősítést szerzett a kislemez, Pete Wentz basszusgitáros számolt be a Twitteren. Gratulálunk!

Karácsonyi dallal jelentkezett a Memphis May Fire

A texasi hardcore csapat december 1-jén jelentette meg legújabb, He Came With Love címre keresztelt karácsonyi dalát, mely a november 24-én kiadott, Midnight Clear című lemezen foglal helyet.

Stúdióba vonul a Mayday Parade

A zenekar dobosa, Jake Bundrick nemrégiben az Instagramon jelentette be, hogy a zenekar 2015 márciusában végre ismét stúdióba vonul egy újabb nagylemez reményében. A srácok legutóbbi, Monsters in the Closet címre keresztelt nagylemeze 2013-ban került az üzletek polcaira, ám a zenekar azóta sem unatkozott: egész évben turnéztak. A soron következő, immár ötödik stúdiólemez vélhetően 2015 őszén kerül majd az ületek polcaira.

Saját ruhakollekciót dobott piacra Jacoby Shaddix

A napokban indította hódító útjára a Papa Roach frontembere Lovers Are Lunatics névre keresztelt kollekcióját Jeff Henry designer közreműködésével. A kollekció férfiaknak és nőknek is egyaránt a kedvére tesz egyedi tervezésű pólóival és pulcsijaival. Ugyan egyelőre csupán a webshopban érhetőek el a termékek, Jacoby és Jeff elmondása szerint ez csupán a kezdet, ugyanis nagy terveik vannak a márkával, melynek reklámarca ki más lenne, mint maga Jacoby?

Fotó: Facebook/Jacoby Shaddix

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek