Starity

Taylor Swift az év embere lehet

2014. december 09. 20:08   |   Szerző: AvrilSmile

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén az újdonsült amerikai popcsillag is helyet kapott a Time jelöltjeinek listáján.

hirdetés
Taylor Swift az év embere lehet

1923 óta létezik a híres-neves Time magazin, és már nyolcvanhetedik alkalommal választja meg év végi különkiadásában "Az év embere" címet megérdemlő személyt, aki meghatározó szerepet töltött be az elmúlt esztendőben. A megközelítés persze nem feltétlenül pozitív, a történelem meglehetősen negatív alakjai is tűntek már fel a színlapon, de ettől függetlenül példás emberek is elnyerhetik a címet, mint például Ferenc pápa. És ami igazán meglepő: a kitüntetettnek nem kell konkrét személynek lennie, így nyerhette el a címet többek között a Veszélyeztetett Föld, a Személyi Számítógép vagy az irgalmas szamaritánusok.

A jelöltek listáját minden évben közzéteszi a hírlap, és bár szavazni lehetett december 6-ig, a végső döntés a Time-é. Az idei jelöltek között helyet kapott például Putyin, orosz elnök; az ebolával fertőzötteket gondozók; Tim Cook, aki idén forgalomba hozta az Apple iPhone 6, 6 Plus, Apple Watch és egyéb termékeket; és Roger Goodell, a Nemzeti Futball Liga biztosa is. Ezen nevek mellett pedig elég meglepő, hogy a 2014-es évben feltűnik a listán napjaink egyik leghíresebb énekese, Taylor Swift is.

A Time magazin weboldalán közölt lista rövid indoklást is tartalmazott. Taylor Swift elnyerte az év legkelendőbb előadója titulust, neki sikerült felráznia a zenei világot egyrészt új albumával, melyben teljesen új oldaláról mutatkozott be, másrészt azzal, hogy törölte magát a Spofityról. Ezek alapján sokan úgy vélik, igazuk is van: idén egyértelműen ő volt a legkiemelkedőbb a sztárvilágban, de ez vajon elég ahhoz, hogy ő nyerje el Az év embere címet?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek