Starity

Világsztárokra tombolt a közönség Törökbálinton

2014. december 09. 21:09   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Telt ház – pontosabban sátor – ropta végig a retro sztárok koncertjét Törökbálinton. A Santa loves the 90’s bulin magyar csapatok izzították a tömeget: először az UFO dobta a „Nyár van” című örökslágert a téli éjszakába, majd jött a Groovehouse és mire a Kozmix is beért a „házba”, már tombolt a közönség. A hazai előadók után sorra léptek színpadra a világsztárok: Haddaway után a Mr. President következett és végül a Brooklyn Bounce látványos show-val zárta az ingyenes koncertet.

hirdetés
Világsztárokra tombolt a közönség Törökbálinton
Fotó: Starity / Miklós András

Hello, téged ismerlek, várjál csak, te vagy Dr. Alban – viccelődött kollégájával, a Mr. President oszlopos tagjával Haddaway az öltözőben pár perccel a kezdés előtt. A 90-es évek legnagyobb hazai és külföldi könnyűzenei sztárjait az Auchan Korzó hozta el a közönségnek Mikulás napján. A törökbálinti áruház parkolójában felállított fűtött sátor már a kezdésre megtelt. Kazahsztánból repültem ide, az előző estét Hajdú Péterékkel töltöttem, öt órán keresztül énekeltünk, hihetetlenül jó volt a hangulat. Azért szeretek Magyarországra járni, mert itt még fontos a család, az emberi kapcsolatok – magyarázta készülődés közben a What is love című sláger Trinidad és Tobagói születésű előadója. Szentestére szerencsére otthon leszek, másnap viszont utazom is tovább, de a keresztgyerekeimet mindenképpen meglátogatom Innsbruckban – mondta az éneklés mellett üzletemberként is aktív, örökmozgó Haddaway

Az Auchan Korzó egy másik sztárvendége, Layzee elárulta, hogy a legendás Mr. Presidentből már csak ő járja a világot. Aktívan egyedül én zenélek, egykori társaim közül az egyik hölgy gyerekek oktatásával foglalkozik, a másik rádiózik. Számomra viszont a zene maga az élet, ezeket a számokat soha nem tudom megunni, de most is írtam egy új dalt, amit a nagy slágerek mellett szeretnék bemutatni a magyar közönségnek. Magyarországra bármikor szívesen jövök – nyilatkozta Layzee. A Coco Jamboo előadójának nincsenek sztárallűrjei: ezúttal is kíséret nélkül érkezett. Mindent egyedül csinálok. Én vagyok a dalszerző, a menedzser és az előadó egy személyben. Azt szokták mondani, hogy ha jól akarsz csinálni valamit, csináld magad! – mondta Layzee, majd a színpadra lépett és több száz torokból tört elő egyszerre a kilencvenes évek legnagyobb disco slágere. 


Haddaway | Fotó: Miklós András

A Santa loves the 90’s bulin Dj Dominique teremtett remek hangulatot a koncertek közben és után, a legnagyobb tapsot pedig a magyar sztárvendégek kapták, az UFO, a Groovehouse és a Kozmix számaira egyaránt tombolt a közönség. Úgy hallottam mi vagyunk az a generáció, amelyik indokolatlanul jól érzi magát – mondta a mikrofonba Lányi Lala és a tömeg éljenzéssel válaszolt. Bár nem szeretem a retro megnevezést, azt mégis ki kell érdemelni és meg kell élni érte az éveket. Mi a 90-es években és azóta is folyamatosan koncertezünk. Az egész összefolyik, már nem is emlékszem az elejére – tette hozzá nevetve kozmixos társa, Hozsó. A törökbálinti koncertnapot a Brooklyn Bounce hihetetlenül energikus, látványos produkciója zárta.  Aki ott volt, aligha feledi ezt az éjszakát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek