Starity

Forgatás a paradicsomban: videoklipek csodás helyszíneken

2014. december 13. 19:07   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Időnként egy-egy videoklipet nézve az embernek nemcsak táncolni támad kedve, hanem összecsomagolni és útra kelni, hogy a saját szemével csodálja meg a kisfilmekben látott helyszíneket.

hirdetés
Forgatás a paradicsomban: videoklipek csodás helyszíneken

Ha a legszebb helyszíneken forgatott videókat szeretnénk bemutatni, akkor a sort a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb bandájával, a Duran Durannel kell kezdenünk, akik annak idején nemcsak a megjelenésükkel és az új-hullámos zenéjükkel arattak hatalmas sikert, hanem az extravagáns, mozifilmekhez hasonló videoklipjeikkel is.

Az 1982-ben megjelent Rio című albumukról három rövidfilmet is forgattak egzotikus helyszíneken. Mindhármat az ausztrál filmrendező, Russell Mulcahy készítette, aki a Duran Duranon kívül még olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint a Queen, Elton John, Bonnie Tyler, a The Rolling Stones, Falco,  Rod Stewart, Def Leppard vagy az AC/DC, később pedig olyan filmekkel lett ismert, mint a Hegylakó vagy A kaptár 3. – Teljes pusztulás.

Duran Duran – Rio

A klipet 1982 májusában forgatták Antigua szigetén, amint a zenekar tagjai a háborítatlan tengerparton és a Karib-tengert átszelő jachton élvezik a pihenést – miközben egy festett testű gyönyörű nő csúfot űz mindegyikükből.

Duran Duran – Hungry Like the Wolf

A Sri Lankán készített filmecske rövid bemutatót tart az egzotikus sziget legizgalmasabb helyszíneiről. A zenekar tagjaival együtt fedezhetjük fel a titokzatos dzsungelt, az elefánt-menhelyet, a Yala Nemzeti Parkot, a zsúfolt piacteret vagy éppen a hangulatos kávézót, ahol kígyóbűvölők és szelídített majmok szórakoztatják a vendégeket.

Duran Duran  – Save a Prayer

A videó szintén Sri Lankán készült, ám ezúttal a tengerpartra és eldugott helyszínekre helyeződött a hangsúly, amelyet a Duran-fiúk a helyi gyerekek társaságában fedeztek fel. Olyan lenyűgöző helyeket csodálhatunk meg, mint Sigiriya sziklaerődje vagy a Polonnaruwa-i buddhista templom romjai. Unawatuna tengerpartja a világ tíz legszebbje közé tartozik – noha a  2004-es szökőár után a területe jelentősen csökkent.

Peter Andre – Mysterious Girl

A kilencvenes évek egyik szívtiprója, a görög-ciprusi származású Andre Thaiföld egyik gyönyörű tengerpartján és egy romantikus hangulatú lagúnában forgatta le a klipet az egyik legnagyobb slágeréhez. A kisfilmben feltűnik a karibi rapper, Bubbler Ranx, aki vendégénekesként kölcsönözte a hangját a dalhoz, valamint a thai modell, Champagne Inthachak is.

Geri Halliwell – Mi Chico Latino

A Spice Girls egykori énekesnője első, nagy sikert elérő szólóalbumáról több dalhoz is készített videoklipet, ám úgy érezte, hogy a spanyol stílusú szerzeménynek egzotikus klip jár. Így Szardínia szigetére utazott a forgatócsoporttal és ott készítette el a vidám hangulatú, hozzá illően cserfes filmecskét, amelyben bikiniben mutatta meg a bájait.

Israel Kamakawiwo'ole – Somewhere Over the Rainbow

A 38 éves korában elhunyt hawaii énekes és zenész neve talán nem sokat mond az átlagembernek, de az általa előadott Somewhere Over the Rainbow-t, az Óz, a csodák csodája című film leghíresebb betétdalát minden bizonnyal mindenki ismeri, hiszen megjelenése óta számtalan filmben, televíziós műsorban és reklámfilmben hangzott el. A hozzá készített videoklipet természetesen Israel imádott szülőhazájában forgatták.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek