Starity

Sikeres évet zárt Leiner Laura

2014. december 22. 13:01   |   Szerző: AvrilSmile

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2014 igen sűrű, de annál eredményesebb év volt a magyar tinik kedvenc írónőjének.

hirdetés
Sikeres évet zárt Leiner Laura
Fotó: Facebook/Leiner Laura

Bár már hamarabb is írt könyveket, igazán a Szent Johanna Gimi című sorozatával vált a magyar tinik kedvencévé Leiner Laura. Azóta karrierje egyre felfelé ível, és az imént említett sorozat óta is folyamatosan jelennek meg regényei: a Bábel, mely a nyár és a felhőtlen, fiatalos szórakozás kötete, az Akkor szakítsunk, mely az előbbi ellentéte, ugyanis tipikus téli könyv, és az írónő nemrég újra nagy fába vágta fejszéjét, és az SzJG után először újabb sorozatba kezdett.

Március tájékán került a könyvesboltok polcaira az Akkor szakítsunk, ezt követte a dedikálása, aminek ismét csak rengeteg résztvevője akadt. És bár a nagy Szent Johanna Gimi-korszak már lezárult, az idei évben sem merült feledésbe: a könyvsorozat utolsó része, az Örökké megért egy hatalmas kitüntetést Laurának, így az év folyamán egy Aranykönyv-díjjal gazdagodott.

Ezen kívül mi lenne jobb emlékeztető az SzJG-lázra, mint egy találkozó a rajongóknak? Idén kettő is megrendezésre került, az V, majd októberben a VI., mely egyben egy hatalmas halloweeni buli volt, immár nem csak az úgynevezett szjgereknek, hanem Laura összes könyvének fanatikusainak is.

A Bexi-sorozat első része, a Késtél csak nemrég került a boltokba, de máris hatalmas népszerűségnek örvend, az írónő pedig hamarosan hozza majd az információkat a tehetséges zenészlány történetének folytatásáról.

Ezek az események közös emlékek az író és az olvasó számára, de Laurának része volt még egy és másban, melynek nem a könyveihez volt köze, és nem, mint író, hanem mint egyszerű ember vett részt.

Egyrészt ő is csatakozott a hatalmas méreteket öltött programhoz, az Ice Bucket Challenge-höz, azaz a jeges vödrös kihíváshoz. Bár mind magát a kezdeményezést, mind az írónőt a csatlakozása miatt sokan támadták, neki erről is megvolt a véleménye: Ice bucket challenge. Sokan utálták, sokan szerették, sokan támadták, sokan pedig támogatták ezt a kezdeményezést. Én úgy gondoltam, ha egy ilyen akcióval ennyi ember figyelmét fel lehet hívni arra, hogy jótékonykodjon, akkor egy vödör jeges víz a minimum, amit megtehetek – írta weboldalán.

És elmondása alapján megélte az álmát, amikor részt vehetett egy Korn-koncerten a Sziget fesztiválon, és közös képet készíthetett kedvencével, Jonathan Davisszel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek