Starity

Letiltja a részegekről készült képeket a Facebook

2014. december 22. 18:06   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy olyan szoftver van készülőben, ami meggátolja majd, hogy illuminált állapotú egyénekről kerüljenek fel fotók a közösségi portálra.

hirdetés
Letiltja a részegekről készült képeket a Facebook

A Wirednek adott nemrégiben interjút a kutatóként, Yann LeCun, aki többek között a mobil robotika és a számítógépes idegtudomány terén is tevékenykedik, és elárulta, hogy tervbe van véve egy olyan alkalmazás, ami képes lesz eldönteni, hogy a Facebookra felkerülő képeken szereplő személyek józan vagy illuminált állapotban vannak.

LeCun a felügyelője ugyanis a Facebook Mesterséges Intelligencia-kutató Osztályának, melynek tagjai olyan algoritmusokat tanulmányoznak, amik képesek megfigyelni a felhasználók online viselkedését és eldönteni, hogy mely tartalmak illeszkednek tökéletesen személyiségükhöz, így képesek azt is kiszűrni, hogy részegek voltunk-e a bejegyzések megosztásánál.

Képzeljétek el, hogy van egy olyan intelligens, digitális asszisztensetek, aki összeköti a barátaiddal való interakcióidat a facebookos tartalmaddal - osztotta meg Yann, aki azért is találja hasznosnak ezt a szoftvert, mivel sokan tesznek fel olyan dolgokat a Facebookra egy buli alkalmával, amiket másnap reggel, józanul már megbánnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek