Starity

Edurne: „Az Eurovízió a legnagyobb kihívás az életemben”

2015. január 20. 14:02   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szőke énekesnőt érte az a megtisztelő feladat, hogy a 2015-ös bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon hazáját, Spanyolországot képviselheti.

hirdetés
Edurne: „Az Eurovízió a legnagyobb kihívás az életemben”

A kis Edurne egykor állatorvosnak készült, aztán egyszer csak a zene útját állta és már nem volt menekvés. Mindössze 19 esztendős múlt, amikor feltűnt az Operación Triunfo című tehetségkutató műsor negyedik szériájában. A hatodik helyig menetelt a mezőnyben, de karrierje azóta is dübörög. Eddig öt albuma jelent meg és több műsorban is sikerrel szerepelt már, mint műsorvezető, táncos, vagy éppen imitátor. Sőt, a színházi világ sem ismeretlen számára, hiszen nem egyszer játszotta már el nagy sikerrel a Grease című musical női főszerepét.

- Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy te képviseled Spanyolországot?

- Egész egyszerűen elöntött a jó értelemben vett felelősség és az öröm. Szeretem az Eurovíziót, kifejezetten boldog vagyok, örülök a lehetőségnek. Néhány napja írtuk csak alá a papírokat, ez számomra olyan, mint egy kicsit megkésett karácsonyi ajándék.

- És most mi lesz?

- Boldog vagyok, nagyon boldog vagyok. Nagy vágyam, hogy úgy érkezzek meg május 23-án, hogy mindent meg fogok tenni, amit csak tudok. Talán ez a legfontosabb dolog, ami valaha velem történt eddig. Tudom, hogy ez egy nagy kihívás és nagy felelősség. Mindenképpen számítok arra a csapatra, a szakemberekre, akik odafigyelnek a részletekre, hogy minden szorosan, de flottul menjen. Bármilyen javaslatnak örülök.

- Miért gondolod úgy, hogy ez a legfontosabb lépés a karrieredben?

- Ha a saját országodat kell képviselni egy nagyobb eseményen, az számomra egyértelműen nagy dolog, nagy lépés előre. Szeretem a kihívásokat, megtanulhatok dolgokat és ezeket egyszerre tudom hasznosítani a személyes életemben és a karrieremben.

- Mit tudsz mondani a választott dalról?

- A címe Amanecer és Tony Sánchez Oholsson munkáját dicséri. Teljesen kasztíliai szerzemény. Amikor meghallottam, már az első pillanatban nagyon megtetszett. Ez minőségi popzene, de egy teljesen más stílus, mint azok a korábbi dalok, amik Spanyolországban készültek az Eurovízióra.

- Nem származik hátrányod abból, hogy nem angolul énekelsz?

- Engem szíven ütött ez a dal, amikor először meghallottam. Azt mondják, hogy az angol a zene nyelve, de én azon a véleményen vagyok, hogy nem számít, milyen nyelven énekelnek. Üzenetet minden hordoz.

- Mikor láthatjuk és hallhatjuk?

- Nem kell sokáig várni. Azt hiszem, ha minden jól megy, akkor négy hét múlva már elkészül a dal és benyújtható lesz a versenyre. Kifejezetten az Eurovízióra. Mindannyian keményen dolgozunk, a legapróbb részletekig odafigyelünk mindenre.

- Mi a cél?

- Felkészülni, annyira, amennyire csak lehetséges. Ez egy valóra vált álom.

- Nem félsz, hogy mi lesz később?

- Nem gondolok arra, hogy mi lesz a fesztivál után. Megélem ezeket a csodálatos pillanatokat. Élvezem a folyamatot és fáradhatatlanul dolgozom, hogy az eredmény a képernyőn majd a lehető legjobb legyen.

- A korábbi Eurovíziós versenyzők közül neked van kedvenced?

- Kétség sem férhet hozzá, hogy Pastora Soler a kedvencem. Nem csak vokális eleganciája van, hanem mindenféle szempontból stílusos és elegáns.

- A párod, David de Gea a Manchester United kapusa. Szerinted ezért sok szavazatot kaptok majd a britektől?

- Nem hiszem, hogy bármilyen jelentősége lenne. De minden országból szívesen veszem a szavazatokat.

- Hogy viseled a kritikát?

- Csodálatosan, legyen az jó vagy rossz. Az utóbbi, ha nem rosszindulatból születik, nekem jól jön, hasznos. Ettől csak én leszek több és tudok javítani a hibáimon. Mindig levonom a tanulságot.

- Hogyan egyezteted a zenét és a televíziós munkákat?

- Amikor néhány hét után elhagytam a Todo va bien műsort, akkor mondtam egy viszlátot, mert szerettem volna folytatni a zenét is. Szeretem a különféle programokat, szeretek mindenfélét kipróbálni. Imádom az állatokat, így tanultam állatgyógyászatot is. Imádom a kihívásokat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek