Starity

Iggy Azalea: „Teljesen átlagos vagyok”

2015. január 25. 11:11   |   Szerző: TianaBlack

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egyre nagyobb hírnevet szerző női rapper, Iggy Azalea a GQ magazinnak beszélt turnéjáról és karrierjéről.

hirdetés
Iggy Azalea: „Teljesen átlagos vagyok”

Iggy Azalea hihetetlenül gyorsan robbant be a köztudatba, mára pedig már éveink egyik legnagyobb és leghíresebb női rappereként tartják számon – JLóval és Rita Orával való duettjei és saját, egyéni karrierje után pedig nem is csoda, hogy a neves magazinok harcot vívnak a vele készített interjúkért. A GQ is sikerrel járt és sikerült elkapnia Azaleát egy beszélgetésre, melyben nem csak stílusáról, de karrierjéről és hobbijáról is beszámolt.

- Rengeteg mindent elértél a tavalyi évben, emellett pedig még négy Grammy-jelölést is magadénak tudhatsz. Mi lesz ez után?

- Igyekszem, hogy egyszerre csak egy célt tűzzek ki magam elé, ugyanis ha többet szeretnék és nem érem el őket, csalódott leszek. Egyszerűen csak olyan dolgokat akarok, mint például kiadni a 2. albumomat, vagy megcsinálni az első arénás koncertemet, aminek 100%-ig tökéletesnek kell lennie, ugyanis nem szeretném, hogy ez legyen az első és egyben utolsó is.

- Azt már tudjuk, hogy a turnéd nagy durranás lesz, de volt valami, amire különösen fókuszáltál a szervezésben?

- Szinte mindenre. Figyeltem a koncepcióra, a turnés poszterekre, hiszen a szervezőkönyvtől a táncosokig mindennek a legjobbnak kell lennie. Mindent egyforma rangsorban tartok számon. Most a kiindulási díszleten munkálkodok, hiszen olyan színpadot szeretnék alkotni, ahol úgy érezhetem, meg tudom teremteni a kapcsolatot azzal az arénányi emberrel és igazán jól érzem magam. Minden lesz, csak nem szokványos.

- Azt mondod, a céljaid elterelhetik a figyelmedet a ténytől, hogy szuper az életed. Mi az, amiről azt gondolod, hogy pont jó úgy, ahogy van.

- Szerintem az, hogy minden reggel egy csodaszép házban ébredek a barátom mellett, ahogyan az utóbbi hónapokban is történt. Még csak most van meg az összes bútor, így pedig annyira otthon érzem magam, ami nálam szokatlan. Csak lesétálok a folyosón és rájövök, hogy ez a sok csodás cucc mind az enyém és meg kell becsülnöm. Ez emlékeztet rá, hogy nap, mint nap élveznem kell az életem.

- Milyen a lakberendezési stílusod?

- Igazából egy hagyományos Keleti Parti-Hamptons stílusú ház. Igen, pont ilyen hangulata van. Tegnap vettem egy festményt, de annak érdekében, hogy eltüntessem a nagymamastílust, pár grafikus képet is feltettem a falra. Menő lett.

- Igazán egyedi a stílusod. Ez milyen esztétikai nézeteket érint?

- Ez összetett. A házamat melegnek akarom és nyugodtnak, de a színpadot vadnak és merésznek. Szeretnék furcsább, de mégis ösztönzőbb lenni, mint otthon a nyugiban. Érted, hogy értem? A turnémat szeretném teletenni színes, élénk, hangos és szokatlan dolgokkal.

- Honnan vetted az ihletet a turnédhoz? Milyen koncerteken jártál?

- Gyerekként szinte sosem jártam koncertre, mert egy jegy belekerülhetett akár 100 dollárba is, ami azért nem volt kevés. Az első, amire elmentem az 50 Centé volt, aztán jöttek más rapkoncertek is. Az ilyesmi koncertek szokványos hip-hop arénaturnék részei voltak, így az enyémhez nem is hasonlítanak, hiszen magamat inkább belekeverném egy picit a pop műfajába is.

-  Milyen véleményt szeretnél kialakítani az emberekben a turnédról?

- The Great Escape Tour név alatt fog futni, ami már eleve szürreális. Nem akarom túl szokatlanra, olyan rémisztően másra, hanem olyanra, ami maradandó élmény és belemerülnek. Az arénák olyanok, mint a világűr – sötétek és feketék, pont, mint ez a buborék univerzum.

- Gyors ugrás a karriered végére. Mi az, amit örökségként szeretnél fenthagyni?

- Nem tudhatod, meddig élvezheted az emberek jóindulatát. Lehet 10 évig szeretni fognak, de lehet, hogy csak holnapig. Talán sok ideig lehetek ebben a műfajban, de a legrosszabb esetben is azt mondhatom, hogy hoztam némi változást az emberek hip-hopról kialakult hozzáállásában. Ha hosszú karrierem lenne 35 évig egy tengerkék tornadresszben, akkor én lennék a legboldogabb a világon.

- Mi segít átlendülni a rosszindulatú kritikák felett?

- Uh, hát a díjkiosztó-szezon mindenképp. Amikor az emberek kiválasztják azokat az embereket, akiket ott szeretnének látni és én benne vagyok, akkor azt gondolom, ez már mindenképpen megéri, már csak azért is. Ez türelmet ad és visszafog. Nem igazán izgat, hogy más ebből az iparból mit szól hozzám, hiszen a saját véleményed iránt mindig elfogult vagy, mert szeretnéd, hogy felfigyeljenek rád. Egyszerűen csak a tény, hogy van, aki engem választ, elgondolkodtat és rájövök, van helyem ezen a világon, bárki bármit mond. Csupán a rap rajongója voltam egész életemben, és szerintem nem volt elég olyan karakter, aki reprezentálhatta volna a helyzetemet. Szükséges vagyok.

- Mi az, amit naponta megteszel magadért?

- Teljesen átlagos vagyok, ugyan úgy, mint te vagy akárki más. Szeretek lazítani, főzni és csak ellazulni a házamban. Mintha normális életem lenne.

- Mit az, amit szoktál főzni?

- A csirke teriyaki! Abszolút első nálam elkészítés szempontjából. A nagymamám receptje. 16 voltam, amikor elmentem otthonról, ezért néha jól esik felhozni a régi emlékeket egy-egy recepttel. Mellesleg imádom csinálni – sok szójaszósz és csirkehúsleves, és olyan erősre csinálom, hogy csak én tudjam megenni. Imádom a csípőset.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek