Starity

Colin Firth: „Egyáltalán nem vagyok menő vagy nyájas”

2015. január 26. 13:01   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindenki Mr. Darcyjának legfrissebb alakítása a Kingsman: A titkos szolgálat című filmben tekinthető meg, ahol egy egyenes, nyájas figurát alakít. Állítása szerint a munkájához tartozik, hogy ezt az arcát is megmutassa.

hirdetés
Colin Firth: „Egyáltalán nem vagyok menő vagy nyájas”

Sosem választották ki őt James Bond szerepére, de Colin Firth azt mondja, nagyon élvezte a lehetőségét annak, hogy eljátszhatott egy kémet, nevezetesen Harry Hartot a filmvásznon. Méghozzá egy kifejezetten új nyelvezetű, gúnyolódós moziban. Ez a Kingsman: A titkos szolgálat.

A Ha/ver című film rendezője, Matthew Vaughn neve kapcsán adott volt, hogy bizonyos mennyiségű erőszak ezúttal is helyet kap a filmben, de az 54 esztendős Firth úgy gondolja, hogy ez tulajdonképpen a humor egy eleme a brutalitásban.

Ez egy nagyon bonyolult kérdés. Mert hacsak nem hiszel benne, hogy sosem szabad semmilyen fizikai konfliktust megjeleníteni egy történet elmesélése folyamán, akkor beszélni kell róla, arról, hogy milyen módon lehet ezt elfogadhatóan csinálni, és hogy mire fel lehet egy ilyen lépést megtenni. És ha valaha is láttál már egy Laurel és Hardyt vagy egy Punch and Judy Show-t, esetleg egy pantomimet vagy egy Monty Pythont, akkor természetesen vannak harcok, olyanok, amik kifejezetten viccesek. Azt hiszem, persze, hogy ez nagyon intenzív és nagyon extrém, de úgy gondolom, hogy majd megnézed a filmet és eldöntöd te magad, hogy ez a kérdés téged milyen szinten érint. Számomra ez egy képregény, egy nagyon játékos dolog, ami szatirikus, és ami nem véres. Úgy hiszem, akkor jársz a legrosszabbul, hogyha kapcsolgatod a tévé távirányítóját, amikor megnézhetnéd ezt a filmet is – mondja a Hampshire-i születésű színész, aki néhány évvel ezelőtt megnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat A király beszéde című filmben nyújtott remek alakításáért, sőt, Golden Globe- és két BAFTA-díj boldog tulajdonosa is.

Az adaptáció egy képregény alapján készült, olyan sztárokkal a főbb szerepekben, mint például Michael Caine, aki a Kingsman Kémiroda vezetőjét játssza, vagy éppen Samuel L. Jackson, aki a produkció rosszfiúját, Richmond Valentine-t formálja meg, mely gonosztevő a történet során megpróbálja átvenni a világ feletti uralmat.

Colin Firth egyik leghíresebb szerepe kétségkívül Mr. Darcy. Colin jó érzésekkel tekint vissza a múltba, ugyanakkor foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy a képernyőn sosem az igazi Colin Firth látható.

A gyerekeim azt mondanák nekem, hogy egyáltalán nem vagyok menő vagy nyájas, így az egyetlen esélyem arra, hogy valóban az lehessek, nem más, mint hogy eljátsszam ezeket egy-egy filmben. Az emberek azt képzelik, hogy a civil életben is pont olyan vagyok, mint Mr. Darcy. Bár tényleg akadnak hasonlóságok kettőnk között és belőlem is táplálkozott a karakter, valójában sosem tudtam igazán felnőni ebben a tekintetben az emberek elvárásaihoz – vallotta be mosolyogva.

A film hivatalos magyar premierje 2015. február 12-én lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek