Starity

Chris Eccleston csalódott a brit televízióban

2015. január 28. 10:10   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész úgy gondolja, hogy a híresen minőségi brit televíziózás már nem olyan, mint fénykorában volt, ezért sürgősen javítani kellene rajta.

hirdetés
Chris Eccleston csalódott a brit televízióban

A Ki vagy, doki? és A hátrahagyottak sztárja roppantul csalódott amiatt, hogy az amerikai televíziós iparágnak sikerült utolérnie Nagy-Britanniát, érthetjük ezalatt például a népszerű sorozatok számát. Christopher úgy érzi, hogy valamit tenni kellene a helyzet mielőbbi javítása érdekében.

Amikor elkezdtem kijárni Amerikába még a korai '90-es években, az emberek folyton a minőségi műsorokat készítő brit televízióról beszéltek. Most pedig... Nem keresik annyira a miénket, inkább törekednek újabb és újabb, saját minőségi projektekkel. Eltekintve persze néhány alkalmi exporttól, mint például a Downton Abbey... A brit televízió magasra tette a lécet, de nem szabad stagnálni és nem megpróbálni egyre feljebb kúszni - nyilatkozta egykedvűen a színész.

Az 50 éves Eccleston - aki jelenleg Stanley Tucci és Michael Gambon oldalán alakít főszerepet a Sky Atlantic csatorna Fortitude című drámájában - arra próbálja ösztönözni akár a helyi angol írókat is, hogy fokozzák a minőséget és állítsanak kihívás elé az amerikaiakat.

Véleményét megtoldotta még azzal is, amit a Daily Mirror közölt hasábjain: Azt hiszem, hogy mi ennél sokkal többre vagyunk képesek, de az írók, a rendezők, a producerek, sőt, sokszor maguk a színészek sem foglalkoznak ezzel. És ez a legfontosabb probléma. Az a baj a televízióval, hogy amikor belekezd egy újabb tevékenységbe, akkor felesleges dolgokkal foglalkozik.

Christopher is kommentálta az állami filmes bizniszt, ragaszkodva ahhoz, hogy nem létezik brit filmipar. Elmondása szerint ugyanis egy-egy képregény megfilmesítésének jogai és a popcorn-mozik teljesen elnyelik az igazi filmes élményt.

Van egy csomó remek lehetőség, így a valóban kreatív embereknek kellene beköltöznie a televízióba, mert ez a folyamat olyan, mint egy hosszú, vaskos regény megírása. Továbbra is vannak minőségi szkriptek az amerikai filmezésben, de egyszerűen nem lehet brit film, ha nem létezik brit filmipar. A kormánynak ez nem érdeke, így nem is támogatja - mondta csalódottan Eccleston.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek