Starity

Vége a Placebo karrierjének?

2015. február 02. 20:08   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár alig húsz nap van hátra a Placebo következő turnéjának megkezdéséig, a mai nap során jelentették be, hogy Steve Forrest kilépett a zenekarból.

hirdetés
Vége a Placebo karrierjének?

A húszéves fennállását ünneplő zenekar sosem számított szerencsésnek – már ami a dobok mögött helyet foglaló zenészeket illeti. 1994-es megalapulásukat követően a frontember egyik ismerőse, Steve Hewitt töltötte be a posztot, aki azonban pár hónappal később, akkori barátnője terhességéből kifolyólag otthagyta a zenekart a biztos megélhetés érdekében. Helyét a basszusgitáros, Stefan Olsdal egyik régi iskolatársa, Robert Schultzberg vette át 1994 szeptemberében, azonban Robert homofóbiája számtalan konfliktust eredményezett az akkoriban botrányosan androgün Brian Molkóval, így 1996 októberében búcsút intettek egymásnak.

Steve Hewitt, bár a kezdetekben még csak a turné időszakára, de visszatért a zenekarba, és az eredeti felállásban Sleeping With Ghosts és Meds című lemezeikkel meghódították az egész világot. A csúcson, a Meds turné befejeztével jelentették be: tizenegy év után Steve személyes és zenei indokokból kifolyólag elhagyja a Placebót.

Számtalan alkalommal felmerült a feloszlás lehetősége, a zenekar kisebb szünetet tartott, ez idő alatt Stefan saját szóló projektjére, Brian pedig a dalszövegeire és kollaborációira koncentrált. 2008-ban szinte nem is adtak koncertet, minden szabadidejüket annak szentelték, hogy megtalálják azt, aki pótolhatja  Steve Hewitt-tot.

A megoldást végül az akkor mindössze 22 éves Steve Forrest jelentette. Brianék az amerikai punkrock banda, az Evaline dobosaként ismerték meg, még amikor a Meds turné alatt az előzenekarukként léptek fel. A hivatalosan 2009 januárjában csatlakozott zenésszel két albumot rögzítettek, a Battle For The Sunt, amiért a legjobb alternatív zenekarnak járó MTV EMA-díjat is bezsebelhették, valamint a 2013. szeptemberében megjelenő Loud Like Love-ot. Ez idő alatt saját együttesével, a Planesszel is rögzített egy EP-t, amin az énekes-gitáros szerepét tölti be.

Teljesen váratlanul, bármilyen előjel nélkül a mai napon jelentették be a zenekar hivatalos oldalán a rajongókat sokkoló hírt, miszerint útjaik külön válnak. Az indok, hogy Steve inkább saját karrierjére szeretne koncentrálni a továbbiakban, valamint hogy az elmúlt időszakban már saját dalait írta és rögzítette.

A február 25-én kezdődő turnéra a zenekar egy régi jó barátja, Matt Lunn, a Colour of Fire jelenlegi dobosa veszi át Forrest helyét, azonban a folytatásról egyelőre nincs információ.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek