Starity

Nyugdíjba vonul a Harry Potter sztárja

2015. február 11. 11:11   |   Szerző: awwparadise

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 74 éves Michel Gambon úgy tartja, emlékezetkiesése miatt nem tudja tovább folytatni a színészi pályáját, ezért visszavonul, hogy pihenéssel töltse további éveit.

hirdetés
Nyugdíjba vonul a Harry Potter sztárja

Sir Michael Gambont a Harry Potter-filmekből ismerhetik a legtöbben, mint Dumbledore professzor. A színész az utolsó hat részben szerepelt, mivel elődje, Richard Harris elhunyt. Michael azonban nemrégiben egy interjúban vallotta be a Sunday Timesnak, hogy úgy érzi, nem tud továbbra is a színészi pályán maradni, mivel a memóriája már nem a régi. A hosszú távú emlékezetével semmi baj nincs, viszont nehézségei vannak az új szövegek betanulásával, ezért döntött a visszavonulás mellett.

Nagyon nehezemre esik bevallani, de már nem tudom így tovább folytatni. Megszakad a szívem... Amikor a szöveg előttem van, és egy örökkévalóságnak tűnik míg megtanulom. Eléggé ijesztő - vallotta be a színész.

Michael próbált számos módszerrel is segíteni magán a problémával kapcsolatban, de egyik sem vált be. Hat hónapja a Times magazin írt arról, hogy olyan szinten elfelejtette a szövegét, hogy egy fülhallgató segítségével tudta csak eljátszani a főpróbán a szerepét, amin keresztül súgták neki a szöveget.

Volt egy lány az egyik szárnyban, aki egy fülhallgatón keresztül mondta nekem a szövegem. Egy óra után aztán azt mondtam, hogy ez így nem mehet tovább. Nem szerepelhetek a színházban úgy, hogy valaki a fülembe súgja a szövegemet.

Mindezek ellenére mégsem egykönnyen válna meg a színészettől. Mindig is jobban szeretett élőben játszani, mint a képernyőn. A színház az egyetlen hely számomra. Amikor a függöny felmegy, akkor már semmi nem állíthat meg és senki nem kiabálhatja, hogy „állj, ezt vegyük újra. Több ezer ember néz élőben, és látják minden mozdulatod, ahogy lépsz, ahogy állsz, ahogy ülsz, és ahogy nézel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek