Starity

Chris Eccleston ismét a Doktor bőrébe bújt

2015. február 11. 09:09   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit színész ugyan régen kiszállt a Ki vagy, Doki? sorozatból és azóta mereven el is zárkózott a szereptől, most azonban mégis úgy döntött, hogy újfent a 9. Doktor bőrébe bújik.

hirdetés
Chris Eccleston ismét a Doktor bőrébe bújt

Mint ahogyan azt a sorozat rajongói pontosan tudják, Christopher Eccleston játszotta a televízió képernyőjére újonnan visszatérő Doctor Who - nálunk Ki vagy, Doki? - című brit sci-fi-széria főszerepét, azaz szám szerint a 9. Doktort. Az sem titok, hogy a színész rögtön az első szezon után távozott is a produkcióból, sőt, azóta mereven elzárkózik minden olyan kérdéstől vagy megnyilvánulástól, ami ezt a sorozatot, illetve ikonikusnak számító szerepét illeti. Ha interjút kérnek tőle, egyik első kijelentése mindig az, hogy a Doctor Who kapcsán nem akar egyetlen kérdést sem hallani, mert úgysem válaszol rá.

Most azonban megtört a jég, még ha nem is hivatalos keretek között. Chris sokak döbbenetére úgy határozott, hogy ezúttal bizony kivételt tesz. Történt ugyanis, hogy az Egyesült Államokban való tartózkodása alkalmával éppen egy olyan New York-i kávézóba tért be, ahol egy szimpatikus szerelmespár és barátaik éppen eljegyzésre készültek, a színész pedig ebben próbált segédkezni a maga módján.

Eccleston, aki nemrégiben tűnt fel a Sky csatorna új, Fortitude címet viselő drámájában, a meglepődött és mit sem sejtő lány mellé lépett, majd így szólt: Helló Mary, fantasztikus, hogy találkoztunk. Magammal hoztam a TARDIS-t, itt van velem, csak a TARDIS ennek az alján van... A fiatal nő teljesen le volt fagyva az elhangzottaktól, de Christopher nem jött zavarba és folytatta: Én is kaptam egy asszisztenst, akivel csak megyek, megyek és teszem a dolgom. Ezután a színész visszatért, immár a lány barátjával, akinél már ott volt az eljegyzési gyűrű és feltette azt a bizonyos kérdést. A sírás persze nem maradt el és a pozitív visszajelzés sem: a hölgy természetesen igent mondott.

Egy barát, aki szem- és fültanúja volt az eseménynek, kijelentette: Bátor voltál, hogy megtetted ezt Mr. Eccleston előtt. A leánykérést követően a színész aztán elárulta a kis csoportnak, hogy ő tulajdonképpen csak a feleségével érkezett ide egy kávéra, a neje pedig ott ül a közelben.

Christopher hatalmas sikert aratott a karakterrel, miután a BBC hosszabb szünetet követően úgy döntött, hogy visszahelyezi a képernyőre a Doctor Who-t egy évtizeddel ezelőtt, akkor még Russel T. Davies vezényletével.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek