Starity

Új könyveken dolgozik Veronica Roth

2015. március 04. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Beavatott-trilógia népszerű írónője bejelentette, hogy már újabb feladatokon dolgozik.

hirdetés
Új könyveken dolgozik Veronica Roth

A népszerű Beavatott-trilógia írónője, Veronica Roth a tegnapi nap folyamán osztotta meg hivatalos Twitter-oldalán a nagy hírt, mely szerint új könyveken dolgozik. A posztban azt is elárulta, hogy új köteteinek kiadója a HarperCollins Publishers lesz majd:

„HÍREK: Új könyveket írok. A @Harper Collins lesz a kiadóm (és a fantasztikus szerkesztő @KatherinaTegen!)”

A frissen publikált információt már maga az említett kiadó is megerősítette. A szerző két könyvének kiadási jogait is felvásárolta, ami jó eséllyel azt jelenti, hogy Veronica ezúttal egy – legalább – két részből álló sorozattal készül olvasói számára. Azt is hozzátették, hogy az új történet – melynek még nincs címe – a kultikus Csillagok Háborúja sztoriból táplálkozik majd, s egy olyan fiúról szól, aki egy nem kívánt szövetséget kénytelen kötni valamelyik ellenségével. Mindkét kötetben kétségbeesett menekülés lesz tapasztalható az elnyomás elől. Két fontos célja van a szereplőknek: a megváltás és a bosszú. Roth így nyilatkozott új projektjéről: „Nagyon élvezem a munkát az új sorozattal. Alig várom, hogy megoszthassam az olvasókkal!” – lelkesedett a szerző. Susan Katz, a HarperCollins gyermekkönyveinek kiadásáért felelős elnök így kommentálta az eseményeket: „Hihetetlenül büszkék vagyunk, hogy kiadhatjuk a munkáit egy ilyen fényes tehetségű, fiatal írónak. Alig várjuk, hogy csatlakozhassunk a következő kalandjához az ő rendkívüli karrierjében.”

Veronica következő munkája a 2017-es évre várható, míg a regény folytatása 2018-ban kerülhet majd fel a könyvesboltok polcaira.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek