Starity

Ilyen volt tegnap este az Egyesült Királyság felett a sarki fény

2015. március 18. 21:09   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lélegzetelállító természeti jelenségnek lehettek sokan szemtanúi a minap az Egyesült Királyság területén.

hirdetés
Ilyen volt tegnap este az Egyesült Királyság felett a sarki fény
Fotó: Polly Thomas / Rex/REX USA

A Northumberland, a Lake District, Skócia, a Brecon Beacons Nemzeti Park és Észak-Írország területén élőknek és az éppen arra járóknak mesés élményben lehetett része tegnap. Történt ugyanis, hogy olyan erőteljes napkitörése érte a Föld légkörét, amilyet az elmúlt húsz évben még ember fia nem látott.

Ennek eredménye volt az a varázslatos jelenség, amit sarki fényként (északon aurora borealisként, délen pedig aurora australisként) ismer az emberiség. A mágneses plazma a vártnál korábban csapódott be, így jóval délebben is látható volt. A modern technológiának köszönhetően pedig mi is részesei lehetünk eme csodának, ugyanis számos kiváló fotó készült, melyek természetesen az interneten landoltak.

A walesi Brecon Beacons és az Usk víztározó feletti égbolt | Fotók: Polly Thomas / Rex/REX USAIlyen látvány fogadta a szerencséseket Skócia északi partjánál, Sutherlandnél | Fotók: Maciej Winiarczyk / Ross Parry / SWNSA Lake Districtnél elhelyezkedő Keswick közelében, Derwentwaternél | Fotók: Owen Humphreys / PA WIREA Lake Districtnél található  Castlerigg kőkör feletti égbolt, a háttérben a Blencathra és a Skiddaw | Fotók: Tom White / PA WIRE

Ez volt a helyzet az Észak-Írországban található Lough Neaghnél | Fotók: Tam Mullen / SWNS.com

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek