Starity

Taylor Swift bevásárolt pornós domainekből

2015. március 24. 18:06   |   Szerző: vivish12

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha eddig arra spekuláltál, hogy megvásárold az énekesnő nevével fémjelzett új .sucks vagy .porn domainneveket, ki kell ábrándítsunk, mivel Taylor felvásárolta az összes domaint, amivel esetleg valaki visszaélhet.

hirdetés
Taylor Swift bevásárolt pornós domainekből
Fotó: Matt Irwin/Lucky

Taylor Swift körültekintő énekesnő. A feltörekvő zenészpalánták és a haszonlesők sem idézhetnek tőle, mivel levédette a dalszövegeit, most pedig arra is figyelt, nehogy a pornó és az ő neve egy légtérbe kerülhessen az interneten.

A jól megszokott domainvégződések mellett június 1-jétől elérhető lesz 547 új is, köztük a .porn, .sucks és .adult címek, különösen a felnőttoldalak számára. Valószínűleg a publikus regisztráció megnyitása után másodperceken belül elkelnek majd a sztárok neveihez kötött pornódomainek, hiszen óriási üzleti lehetőség rejlik egy jó domainnév mögött. Azt sem nehéz kitalálni, hogy a .sucks végződés a trollok és az utálkozók kedvenc domainjévé fog válni rövid időn belül.

A Huffington Post értesülése szerint a világhírű énekesnő nem várta meg, amíg egy kevésbé kedves rajongó kezébe kerülnek a nevével jelölt domainek, így még azelőtt megvette őket, hogy nyilvánosságra kerültek volna, nehogy valaki visszaéljen velük. A vásárlás nem volt olcsó, egy-egy ilyen címért akár 2500 amerikai dollárt (kb 700 ezer forintot) is elkérnek.

Swift mellett egyébként a Microsoft is felvásárolta a hozzá köthető felnőtt- és gyűlölködésre alkalmas domaineket, ahogy valószínűleg még sok más cég, banda és előadó is meg fogja ezt tenni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek