Starity

Tombolnak a Pretty Little Liars rajongói

2015. március 29. 23:11   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kedd este levetített évadzáró nem éppen olyan leleplezést tartogatott, amire a rajongók annyira vártak. Vigyázat, spoilerveszély!

hirdetés
Tombolnak a Pretty Little Liars rajongói
Fotó: Entertanment Weekly

Már hetek óta lázban tartották a Pretty Little Liars készítői a nézőket, ugyanis ötévnyi találgatás és titkolózás után azt ígérték, hogy az ötödik évad fináléjában végre lerántják a leplet a kedvenc hazudozóinkat terrorban tartó „A” kilétéről. Ez pedig tulajdonképpen meg is történt, ám mégsem láthattuk a titokzatos zaklató arcát, mindössze annyit tudhattunk meg, hogy Charlesnak hívják és köze van a DiLaurentis családhoz, így pedig Hastingsékhez is.

A rajongók természetesen nem voltak megelégedve ezzel a leleplezéssel, nemtetszésüknek pedig hangot is adtak a közösségi oldalakon. Kedves Marlene [King, a sorozat producere], a rajongók most már hivatalosan is utálnak. A PLL-rajongótábor és mindazok nevében, akik nézték az évadzárót – írta egyikük.

Le akarok szúrni valakit vagy saját magamat! KI AZ A CHARLES? JASON IKERTESTVÉRE? MI A FRANC AZ AZ ÉLET? – adta ki magából dühét egy újabb fan, de egy másik csalódott tweetet is címeztek a készítőknek: Amikor meghalok, azt akarom, hogy a producerek engedjenek le a síromba, hogy még egyszer utoljára cserben hagyhassanak.

Amikor már azt hinnéd, hogy megtudod, BUMM! Még egy csavar! Tudni akarjátok, hogy ki is ’A’ valójában? A sorozat írói és mi mind a bábuik vagyunk! – fakadt ki a Facebookon egy Caitlin Dumont nevezetű rajongó. 

Azt hiszem, a PLL ma esti epizódja után be kell csekkolnom a Radley-be az összes PLL-rajongóval együtt – olvasható egy Twitter-felhasználó bejegyzése, a legjobban azonban Mayra Razo Arredondo foglalta egybe a dolgokat: Mindenki arról hadobál most, hogy végzett a PLL-lel, de mindenki nézni fogja a következő évadot.

Fotó: ABC Family

Az E! Newsnak sikerült mikrofonvégre kapnia a támadások kereszttüzében álló Marlene Kinget, a sorozat producerét, aki többek között azt is elárulta, hogy valójában nem most hallhattunk először Charlesról, ugyanis már a harmadik évadban felfedték a nevét.

– Szent finálé! Ez elképesztő volt. Azt hiszem, ez az eddigi kedvenc részem a Pretty Little Liarsből, egyszerűen annyira kellemesen hátborzongató volt.

– Köszönöm! Számomra egy érmefeldobás dönt a pilot és ez a rész között, és most először mondok ilyet. Ez az első epizód, ami olyan közel áll a szívemhez, mint a történet megszületése. Olyan érzés, mintha egy új sztori lenne megszületőben, ami nagyon tetszik.

– Milyen érzés most, öt évad után, hogy a rajongók végre tudják a választ? Megkönnyebbült vagy, avagy kissé keserédes érzés?

– Tudod, izgatott vagyok. Nagyon izgatott vagyok, mert ez egy nagyon nagy válasz, ugyanakkor annyi elmesélnivalónk van még, és most ilyen egyenes pályán haladunk a célvonal felé. Lélegzetelállító, olyan érzés, mintha már megérdemeltük volna ezt a lezárást.

– A legjobban az tetszett, hogy a rajongók választ kaptak, de még több kérdést is. Most végre megtudhatjuk, hogy miért is lett Charles „A”.

– „A” motivációja ugyanannyira izgatott, mint a személyazonossága, és az elmúlt 10 epizód, amelyekben a miértek felé haladtunk, nagyon fontosak. Annyira hosszú ideje és olyan mélyen nyomoztunk a kiléte után, hogy most itt az ideje a miérteknek.

– Azt hiszem, a kedvenc sorom a fináléban az volt, hogy A-nek van lelke, mivel igazából sosem egy emberként gondoltunk rá, hanem inkább egy gonosz lényként.

– Még az is, ahogyan Mona megnevezi (it-nek, ami az angolban a tárgyakra, állatokra és ismeretlen neműekre utaló – semlegesnemű – névmás), megfosztotta az identitásától, aztán ő az, aki azt mondja, hogy A-nek van lelke. Köszönöm, hogy megemlítetted, nekem is ez a kedvenc sorom.

– Szóval „A”-t Charles DiLaurentisnek hívják. Mindig is ez volt a terved, hogy Charles lesz „A” vagy a sorozat elmúlt öt éve alatt alakult így?

– Néhány korábbi epizódomban már elejtettem néhány utalást, például, ha visszamegyünk a harmadik évadig, amikor a lányok látták a pantomimest, akinek Charlemagne volt a neve, amiből a Charles ered. Tehát elejtettünk néhány nyomot időközben. És azok az anagrammák, amik néhány epizóddal ezelőtt jöttek elő, sok különböző dolgot jelentenek, de a hat vagy hét dolog egyike azt jelenti, hogy Charles DiLaurentis. Azt szeretném mondani ezzel, hogy már régóta a fejemben volt ez az ötlet és eljátszadoztam vele néhány hónapig, mielőtt hangot adtam volna neki az írói szobában, mondván: Működni fog ez? És egy negatív reakciót sem kaptam. De csak nemrég árultuk el a stúdiónak és a csatornának. [nevet]

– Fontolgattátok valaha is, hogy valaki más lesz „A”, mielőtt még Charles DiLaurentis mellett döntöttetek?

– Igen. Amikor úgy döntöttünk, hogy leleplezzük, Mona volt az eredeti „A”, ami mindig is a tervünk volt, elkezdtünk gondolkodni azon, hogy valakinek át kell vennie tőle a stafétát. Ki a nagy „A”? Három ember volt a fejemben, akik mind remek választások lettek volna. De aztán jött ez a hirtelen váltás és azt vetettem fel: Nos, mit gondoltok erről? És mindenkinek nagyon tetszett. Csak az emberek tekintetéből tudtuk mindannyian, hogy ez annyira izgalmas és érdekes.

– Elárulhatod, hogy ki volt a másik két ember?

– Nem. [nevet]

– El fogod árulni valaha is a másik „A” jelölteket?

– El fogom. Amikor véget ér a sorozat, elárulom.

– Amikor végre leleplezhetted a stáb előtt, hogy ki „A”, mik voltak a reakciók?

– Mindannyian imádták. A helyzet az, hogy amikor elmondtam „A” történetét... mivel addig nem árultam el a személyazonosságát, amíg nem meséltem el a történetét, és amikor elkezdtem a legelején, egy óra volt, amíg elmeséltem a teljes sztorit, amit ti még nem tudtok, mert ez a miértje a dolognak. Aztán mindenki annyira belemerült a miért taglalásába, amikor elmondtam, hogy ki is az illető és azt hajtogatták, hogy Ó, te jó ég!

– A rajongók mindig is azt találgatták, a lányok közül valaki vagy valamelyik szerettük lehet „A”. Volt olyan, aki nagyon csalódott volt, hogy nem közülük került ki „A”?

– Mindenki „A” akart lenni! Kivéve Lucy Hale-t. Ő egyáltalán nem akart „A” lenni. Ő sosem jött oda hozzám és kérte, hogy Lehetek én A? Ashley Benson és Troian Bellisario mindig, mindig, mindig azt kérték, hogy valamelyikük lehessen „A”.

– Miközben az évadzárót néztem, egyszerűen minden részletnek a megszállottja voltam és azon járt az agyam, hogy alig várom, hogy újra megnézhessem, és nyomok után kutathassak. Még arra is rágugliztam, hogy melyik évben jött ki az Unwritten, mert ez szólt, amikor a lányok lesétáltak a lépcsőn „A” bálján.

– Igen, ez egy konkrét nyom.

– Véleményed szerint melyik jelenet a legfontosabb, hogy a rajongók visszatérjenek rá és nyomok után kutassanak?

– Ők a pinceszobának hívják, de én „A” lelki szobájának. Amikor abban a helyiségben vannak, sok nyomot lehet látni. Biztos vagyok benne, hogy az emberek kiemelnek minden apróságot abból a jelenetből és egyébként ezt is kellene tenniük!

Fotó: ABC Family

A Welcome to the Dollhouse címet viselő epizód azonban nem csak Charles DiLaurentis felbukkanását tartogatta, hanem egy másik nagy dolgot is, ami sokaknak talán nem is okozott akkora meglepetést. Mona meggyilkolása nagy fordulópontot jelentett a történetben, viszont rengeteg rajongó egyáltalán nem volt biztos abban, hogy valóban meghalt. Most pedig kiderült, hogy nem ok nélkül kételkedtek, hiszen Mona nagyon is él, csak éppenséggel „A” babaházában van fogságban és Alisont kell eljátszania.

Hazudtam Janelnek és egy személy kivételével mindenkinek a csatornánál. Így hát eléggé meglepődtek, amikor megtudták, hogy én is egy csinos kis hazudozó voltam. De ez volt az egyetlen módja, hogy megtartsuk a titkot, mivel már hackeltek meg minket korábban – árulta el Marlene az E! Newsnak, akik Mona életrekeltőjét, Janel Parrisht is felkeresték telefonon.

– El sem tudom képzelni, hogy ez milyen érzés lehet számodra!

– Nos, nekem nem kellett olyan sokáig titokban tartanom. Őszintén, amikor Marlene elmondta, hogy meg fogok halni, úgy gondoltam, hogy halott is maradok. Aztán néhány héttel azelőtt, hogy leforgattuk volna az évadzárót, felhívott és azt mondta: Oké, igazából életben vagy. Szóval örültem, de őszintén, nem voltam annyira meglepve, mivel akik meghalnak Rosewoodban, nem igazán maradnak halottak.

– Tehát nem kerültél teljesen sokkos állapotba?

– Tényleg úgy gondoltam, hogy halott vagyok, de valahogy mégsem lepődtem meg, mert ez a sorozat annyira őrült és az emberek, akik meghalnak, mindig visszatérnek. Szóval úgy voltam vele, hogy Oké, ennek van értelme. Ez nagyon Pretty Little Liars-ös. De nagyon örülök ennek!

– Hogyan tudta meg a stáb? A felolvasásnál derült ki ez a meglepetést?

– Igen! Emlékszem, hogy akkoriban még a Dancing With the Starst csináltam, szóval késve érkeztem és pont lemaradtam a reakciójukról. Biztos vagyok benne, hogy lesokkolta őket, mert utána mondogatták nekem, hogy Ó, Istenem, életben vagy! [nevet]

– Ó, csajszi, lecsúsztál a nagy leleplezésről!?

– Szerintem az emberek többsége nagyon örült, de néhány stábtag gyanította! Talán többet is sejtettek azzal kapcsolatban, hogy életben vagyok, mint én.

– Örültél, hogy Marlene nem figyelmeztetett Mona halálánál, hogy esélyes, hogy visszatérsz? Valószínűleg megkönnyítette a dolgodat, amikor az emberek felkerestek, vagy amikor interjúkat adtál.

– Határozottan. Úgy értem, sokan kérdezgették, hogy tényleg meghaltam-e, és a válaszom az volt, hogy igen, mert ezt gondoltam. Talán két hónappal ezelőtt forgattuk le az évadzárót, így két hónapig csücsültem a titkon, hogy igazából élek, és nagyon nehéz volt.

– Nos, én tényleg elhittem, amikor láttam Mona holttestét a csomagtartóban.

– Úgy hiszem, „A” bedrogozta Monát, szóval ezért nézett ki úgy, mintha halott lenne. Begyógyszerezték.

– Imádtam, ahogy kiderült, hogy Mona életben van, amikor ott ült a zongoránál, a maszkkal a fején és úgy nézett ki, mint Alison. Annyira jó és annyira hátborzongató volt!

– Nagyon félelmetes volt! Beszéljünk arról, hogy szörnyen festek szőkén. Soha többé nem leszek szőke! Rettegve néztem magamra abban a parókában, abban a jelenetben nagyon ijesztő és furcsa.

– Adott néhány tippet Sasha Pieterse, hogy hogyan játszd Alisont és elmondta, hogy mit gondolt az Ali-imitációdról?

– Nem találkoztam vele túl sokat az utóbbi időben, de csak azt csináltam, amit korábban láttam tőle, amikor Alisont játszotta és jó móka volt. Kicsit ilyen agyafúrt módon, gyengéden beszél. Minden, amit csinál, ahogy beszél, egy rejtély és ezt imádom az ő játékában.

– Eltekintve attól, hogy Mona él, végre kiderült az is, hogy ki a nagy „A”: Charles DiLaurentis! Mi volt a reakciód, amikor elolvastad a forgatókönyvet és végre megtudtad a választ?

– Szerintem ez vicces, hogy igazi PLL-stílusban, a finálé végén kiderült valami és öt új kérdés merült fel, mert fent kell tartanod az emberek kíváncsiságát. De ugyanakkor tudni akarom én is a válaszokat ezekre a kérdésekre. Én sem tudom még a válaszokat. És az első reakcióm az volt, hogy Várjunk csak! Ki az a Charles?! Ki ez az ember? Tudni akarok mindent! Marlene pedig csak annyit mondott: Hatodik évad! Erre én: A francba, még nekem sem árulod el?

– Van bármilyen elméleted arról, hogy kicsoda Charles és miért zaklatja a lányokat?

– Vannak elméleteim, de nem tudom, hogy mennyire pontosak, szóval félek elárulni őket. De úgy vélem, hogy Charles, amikor megtudjuk, hogy ki is ő, valószínűleg mentálisan instabil lesz. És a valószínűleg alatt azt értem, hogy biztosan. Szerintem sokkal közelebb van az otthonunkhoz, mint azt gondolnánk.

– Gondolkoztál azon, hogy mit fogsz tweetelni, amikor végre kiderül, hogy Mona életben van? Mit gondolsz, mi a rajongók reakciója?

– Fogalmam sincs. Remélem, hogy nem mérgesek. Vagy gondolják azt, hogy Várjunk, átvágtatok bennünket! Azt hittük, meghaltál! Én is azt hittem, hogy halott vagyok, de ez Rosewood, srácok! Remélem, tetszik nekik. Remélem, örülnek, hogy visszatértem. Én határozottan örülök, hogy életben vagyok. A visszaemlékezések nagyon jók és viccesek, de jó újra itt lenni és több, mint egy jelenetet forgatni epizódonként. Imádom ezt csinálni és imádok a forgatáson lenni a stábbal és Monát játszani. Sokkal jobban tetszik, hogy Mona él, szóval nagyon boldog vagyok.

– Gondolom, még nem tudsz sokat a hatodik évadról, de hallottál bármilyen szóbeszédet?

– Annyit tudok, hogy onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. A hazudozók együtt vannak. Őrületes lesz. Fogalmam sincs, hogy mit várjak, de nagyon izgatott vagyok miatta. Csak annyit hallottam, hogy őrült évad lesz.

Fotó: Facebook/Pretty Little Liars

Bár Janel nem árult el sok mindent, Marlene-től megtudhattuk, hogy a nyáron érkező következő évadban lesz egy nagy időbeli ugrás és kihagyják Spencer, Aria, Emily és Hanna főiskolai, valamint egyetemi éveit.

Azt elárulhatom, hogy egy négyéves ugrást fogunk megejteni még a hatodik szezon vége előtt. Nagyon izgalmas, alig várom, hogy láthassam a lányokat, miután visszajönnek a főiskoláról. Döbbenetes lesz. Onnan fogjuk folytatni a következő évadban, ahol abbahagytuk, a lányok csapdában vannak és nem fognak kiszabadulni azonnal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek