Starity

Szeptemberben jön az új Duran Duran-album

2015. március 27. 15:03   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit popbanda legutóbbi lemeze, az All You Need Is Now még 2010 decemberében jelent meg, ám a rajongók örömére végre elkészült a tizennegyedik stúdióalbum is.

hirdetés
Szeptemberben jön az új Duran Duran-album

A Warner Bros. Records ma jelentette be, hogy lemezszerződést kötött a Duran Durannel. Ezzel együtt arra is fény derült, hogy több mint négy év elteltével befejeződtek a munkálatok az új lemezen, amely 2015 szeptemberében kerül a boltokba.

Az énekes Simon Le Bon, a szintetizátoron játszó Nick Rhodes, a basszusgitáros John Taylor, és a dobos Roger Taylor 35 éve zenélnek együtt, és legújabb albumukon olyan producerekkel dolgoztak együtt, mint Nile Rodgers, Mark Ronson és Mr Hudson.

Rodgersszel készítették el 1984-ben a The Wild Boys című slágerüket, és az 1986-ban megjelent Notorious című korongjukat, valamint ő remixelte a The Reflex című világslágerüket. Ronson neve is ismerős a DD-rajongók számára, hiszen ő volt az All You Need Is Now album producere, amely tizenöt országban volt listavezető.

A neves producerek mellett a banda más sztárokkal is dolgozott. Az első kislemez, a Pressure Off címadó dalán az énekes-dalszerző, Janelle Monáe szerepel, de hallható lesz a kanadai Juno-díjas Kiesza hangja és a Red Hot Chili Peppers korábbi gitárosának, John Frusciantének a játéka is.

Az 1978-ban Birminghamben alakult Duran Duran minden idők egyik legsikeresebb és kulturális szempontból egyik legmeghatározóbb zenekara, amely az elmúlt három évtizedben számos toplistás dallal jelentkezett, és több mint 100 millió albumot adott el világszerte. Díjgyűjteményükben megtalálható a Grammy, a Brit Awards, az Ivor Novello, valamint hat életműdíj és a 20. század Stílusikonjai cím Milánó városától. Fáradhatatlan újítóknak számítanak a zene világában, akik azonban nemcsak a zene, hanem a divat, a művészet, a technológia és a film világában is maradandót alkottak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek