Starity

Őszintén beszélt étkezési zavarairól Zoe Kravitz

2015. április 03. 17:05   |   Szerző: healy.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész-énekesnő a Complex magazinnak adott interjút, melyben szüleiről, a hírnévről és betegségéről beszélt.

hirdetés
Őszintén beszélt étkezési zavarairól Zoe Kravitz
Fotó: Christian Anwander/Complex

A beavatott-filmek sztárja, Zoe Kravitz a Complex magazinnak adott interjút, majd pár fotót is készítettek róla. A feltörekvő színésznő egyre inkább közeledik ahhoz, hogy az emberek már ne csak híres szülei miatt beszéljenek róla, hiszen idén több filmje is megjelenik, kezdve A lázadóval, amelyet márciusban mutattak be.

Régebben az énekesnő arra vágyott, hogy normális életet élhessen színésznő édesanyja és zenész édesapja árnyékában. Sokszor még a mai napig a szülei kapcsán emlegetik őt. Amikor fiatalabb voltam, szerettem volna bebizonyítani az embereknek, hogy normális vagyok attól még, hogy a szüleim híresek – mondta Zoe New Yorkban töltött hétvégéje során. Az iskolában néhányan a hírnév miatt barátkoztak vele; mások kiközösítették őt ezért. Sokan voltak velem durvák, olyanokat mondtak, hogy nagyra képzelem magam, mert az édesapám híres. Pedig csak be akartam illeszkedni.

New York után Los Angelesbe utazott, ahol az Oscar-afterpartin vett részt Chris Pine társaságában. Aztán ismét visszament New Yorkba, ahova egy címlapfotózás miatt utazott. A sok utat, rendezvényt elnézve mondhatjuk, hogy Zoe közel jár ahhoz, hogy önállóan is befusson.

Kravitz szülei próbálták biztosítani számára a normális gyermekkort, de ez sosem ment könnyen a családnak. Anyukám azt szerette volna, hogy felhajtásmentes gyermekkorom legyen – mesélte az énekesnő, aki egyébként nagyon szoros baráti viszonyt ápol szüleivel, elmondása szerint sokszor havernak szólítják egymást. Elmondta azt is, hogy olyan, mintha anyjával testvérek lennének. Nem hiszem, hogy bárki tudja, mennyire viccesek is vagyunk mi. A helyzet az, hogy az emberek azt hiszik, mi rideg, kendőt viselő hippik vagyunk. Pedig k*rva bolondosak vagyunk ám.

Néha az apám jött értem az iskolába sportkocsival. Pont akkor jelent meg az új dala, a Fly Away – mesélt tovább Zoe, majd elárulta, apja tartott egy papírvékony vonalat a normalitás és a hírnév között lánya életében.

Elmondása szerint 15 éves korában egy reggel arra ébredt, hogy Ashton Kutcher készített omlettet a konyhában. Elmondtam az egyik barátomnak, hogy Ashton a konyhákban volt. Sosem ismertük őt, miért lett volna ott? – mondta. Kravitz egyszer mesélt az esetről a Jimmy Kimmel Live! Show-ban: Lementem az emeletről, arckrémmel az arcomon, egy szál pólóban. Ott volt ő, éppen egy omlettet készített. Leültem, megettem az omlettet, azt sem értve, miért van ott.

Nehéz időszak volt számomra, amikor 16, 17 és 18 éves voltam. A középiskolában táplálkozási zavarok elé néztem. Csak hosszú idő után fogadtam el magam. Viszont mielőtt anorexiás és bulimiás lettem, nem volt olyan rossz életem. Megízlelhettem, milyen igazi nőnek lenni, akit hírnév vesz körül. Nem hiszem, hogy a hírnév miatt, de aztán nyomás nehezedett rám, és minden egyre rosszabb lett.

Fotók: Christian Anwander/Complex

2013-ban aláírt egy szerződést, miszerint egy anorexiás, Marie nevű lányt fog eljátszani a The Road Within című filmben Dev Patel és Robert Sheehan az oldalán. A film tavaly került bemutatásra a Los Angeles-i Filmfesztiválon, a mozikat pedig 2015. április 17-én hódítja meg.

Féltem a szereptől, nehogy előtörjenek belőlem a démonok. A szüleim is féltettek, tartottak attól, hogy visszaesek a betegségbe a szerep miatt, de akkor is fogynom kellet a film kedvéért – mesélte, majd hozzátette, édesanyja sírva fakadt, amikor visszatért az első forgatásról.

„Próbáltam lefogyni, és át is estem a ló túlsó oldalára. Nem vettem észre, mennyit fogytam, már a bordáim is látszottak. Ijesztő volt – mondta, majd hozzátette, hogy immunrendszere leállt, pajzsmirigye pedig tönkrement. – A barátaim mellettem álltak, biztattak arra, hogy egyek. Én viszont nem tettem eleget a kérésüknek, ugyanis a méreteimet normálisnak tartottam.”

Betegségén barátai, Jimmy Giannopoulos és James Levy segítették át, akik ma már Zoeval együtt zenélnek a Lolawolf nevű zenekarban. Először csak felvettünk néhány dalt, majd megtetszett ez az egész, így megalakult a Lolawolf. Minden sokkal jobb lett.

Nem tudom, mi történt, de mintha egy szellem odajött volna hozzám azt suttogva, hogy változtatnod kell. Bármi is volt az, sikerült. Ez vagy te: beképzelt, bizonytalan, akinek mindössze szeretnie kell magát – nyilatkozta.

Bár a színésznő még mindig feltűnően vékony, most már ragaszkodik az egészséges életmódhoz. A The Road Within nemcsak szembeállított a démonjaimmal, hanem megmutatta nekem, milyen könnyen képes vagyok visszaesni, újra bizonytalannak lenni. Mára már úgy érzem, valami elhagyta a testem, eltűnt a bizonytalanságom. Végre csodásan érzem magam.

A továbbiakban Zoe a zenekaráról, a Lolawolfról és annak karrierjéről mesélt, a teljes interjú a Complex magazin oldalán tekinthető meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek