Starity

Elhunyt a világ legidősebb embere

2015. április 07. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tegnapi nap folyamán vesztette életét 116 éves korában a világ legidősebb embereként számon tartott arkansasi hölgy, Gertrude Weaver.

hirdetés
Elhunyt a világ legidősebb embere
Fotó: AP Photo/Danny Johnston

Gertrude Weaver hivatalosan is a világ legidősebb embereként volt számon tartva, ám nem sokáig élvezhette ezt a címet. Napokkal korábban vette át a helyet egy 117 évesen elhunyt japán hölgytől, aki egy héttel korábban távozott el. Gertrude 1898-ban látta meg a napvilágot, így a több mint egy évszázadnyi élete során igen tartalmasan élt.

A hölgy nemrégiben ünnepelte egy szobatársnőjének, Marie Trisollininak a 100. születésnapját, és azt is megosztotta, mi a hosszú élet titka. Egy igazán édes hölgy volt. Korához képest csintalan, és összefüggően beszélt, amikor a születésnapi ünnepségem előtt szót váltottunk. Ha megkérted, hogy mondja el neked, mi a hosszú élet titka, rendre a következőket mondta: Használj hidratáló krémet, légy kedves mindenkihez, szeresd a szomszédaidat és a saját főztödet fogyaszd. Ne étkezz gyorséttermekben! – nyilatkozta Marie.

Gertrude néni egyébként a Silver Oaki Egészségügyi és Rehabilitációs Központ lakója volt már évek óta, és a korábbi népszámlálások, valamint a házassági anyakönyvi kivonata szerint áprilisban ünnepelte volna 117. születésnapját, ám valamilyen oknál fogva mégis július 4-én ünnepelte azt. Az otthon személyzete és lakói már szervezték a hölgy születésnapi ünnepségét, aki úgy tervezte, hogy meghívja majd Barack Obama elnök urat is, mert szimpatikusnak találja és korábban két alkalommal is szavazott rá.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek