Starity

Adam Lambert: „Többé nem készít ki a hírnév”

2015. április 16. 18:06   |   Szerző: GlamQueen

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új korszak, új zenék, új stílus – Adam Lambert körül igencsak felpörögtek az események, mióta bejelentette, hogy visszatérő dala 2015. április 21-én érkezik. Az énekes a brit Notion magazinnak beszélt szórakoztatóiparról, stílusváltásról és a The Original High nagylemezről.

hirdetés
Adam Lambert: „Többé nem készít ki a hírnév”
Fotó: Darren Black

Adam Lambertre egyre nagyobb figyelem irányul mostanság, hiszen a kritikusok szerint is igencsak ígéretes a Ghost Town című visszatérő kislemeze, amit a nagyközönség április 21-én hallhat teljes egészében.

A 33 éves énekes a brit Notion magazin 69. kiadványában mesélt a The Original High hangulatáról, megosztotta a véleményét a zeneiparról, új, letisztultabb stílusát is megindokolta, illetve részt vett a címlapfotózáson. Az április 24-én megjelenő lapból az Entertainment Focus osztott meg interjúrészleteket.

Első körben Adam a türelmetlenül várt The Original High albumáról beszélt, amelynek nevét január 29-én, saját születésnapján árulta el, ahogy azt is, hogy nem kisebb slágergyárosokkal dolgozott rajta, mint Max Martin és Shellback.

[Az album] táncra is késztet, de keserédes is, a dalszövegek pedig kicsit sötétebbek [mint amilyenek korábban voltak]. Csináltam több rágógumi popdalt, csináltam extravagáns dolgokat, most pedig arra szeretném ösztönözni az embereket, hogy szembenézzenek a rossz dolgokkal is. Meg akarom mutatni azt a részemet, ami csiszolatlan – Azt akarom, hogy valódi legyen, tudod?

A felvételen Lambert másképp alkalmazta 48 millió dollárra biztosított hangját, mint korábban. Azt hiszem, egyszerűen itt tartok most. Szerintem ha megtanultam valamit az elmúlt időszakban, akkor az az, hogy a kevesebb néha több, és ez sok dologra nézve érvényes. A kevesebb kicsit könnyebb. Nem vagyok most sem tökéletes, bizonyos szempontból előre, még más szempontból hátra tettem egy lépést. Sajnos, az emberek figyelték, ahogy tanulok. Most már úgy érzem, jó helyen vagyok.

Az interjúban a zeneipar jelenlegi légköréről, hangulatáról is nyíltan beszélt. A zeneipar teljesen őrült, könyörtelen és koncentrált, a Trespassing album után pedig meg kellett állnom és megkérdeznem magamtól, hogy mégis miért csinálom ezt? Mit akarok? Ki vagyok én? Mire vágyom? És újravizsgáltam mindent. Végre két lábbal állok a hírnév talaján, többé már nem készít ki.


Fotók: Notion magazin / Darren Black

Az elfogadás önmaga felé nem volt könnyű menet. Öt évvel ezelőtt vallottam be, hogy meleg vagyok, egy olyan helyzetben, amikor még nem igazán ismertem senkit, akihez tanácsért vagy segítségért fordulhattam volna. A sötétben tapogatóztam. Akkoriban elolvasgattam, mit írnak rólam, és érintett egy-két dolog negatívan, míg más pozitívan is. Nagyon intenzív volt, hogy hirtelen az egész világ rajtam csámcsogott.

Adam az új külsejéről is szót ejtett, amely jóval letisztultabb és férfiasabb, mint első albuma, a For Your Entertainment idején, amikor glam korszakát élte. Valaki azt mondta nekem, hogy »ó, már nem hordod azt sok őrült vacakot, próbálsz visszavenni?«. Azt mondtam, »nem, csak belefáradtam. Basszus! Nagyon sok munka volt vele!«.

Adam Lambert ezzel egy időben nem felejtette el a Queen zenekar legendáit sem, mi több, a világ legnagyobb zenei fesztiválján, a Rock in Rión lépnek fel idén, ezzel az ötödik kontinenst, Dél-Amerikát is meghódítva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek