Starity

Újabb kislemezzel készül a Nightwish

2015. április 17. 20:08   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március végén jelent meg a nyolcadik Nightwish-lemez, mellyel azonos néven májusban kislemez is érkezik.

hirdetés
Újabb kislemezzel készül a Nightwish

Március végén debütált a finn csapat nyolcadik stúdióalbuma, az Endless Forms Most Beautiful, amelyet immár a holland Floor Jansen (ex-After Forever, ReVamp) énekesnő énekelt fel. A korong ingencsak sikeresnek bizonyult, ugyanis valósággal tarolt a zenei listákon, sőt több helyen is listavezető lett!

Az első kislemez még februárban debütált Élan néven – melynek névadó dalához kisfilm is készült –, amely szintén nagyon sikeres lett annak ellenére is, hogy sokaknak ellenszenves a csapat új lemeze. A Tuomas Holopainen frontember által vezetett csapat ma jelentette be, hogy május 8-án kerül a boltokba legújabb kislemezük, az Endless Forms Most Beautiful, amely nemcsak letölthető, de elérhető lesz limitált változatban, MCD-kiadványban, illetve 10 Vinyl-kiadásban is.

A zenekar hazánkba is ellátogat az új lemezzel és a megújult, immár ötnaposra tervezett tokaji Hegyalja Fesztivál  nulladik napját fogják megnyitni július 15-én. A Nightwish egyébként utoljára 2012-ben adott koncertet Magyarországon, akkor még  Anette Olzon énekesnővel a fronton.

További érdekesség, hogy a zenekar eredeti énekesnője, Tarja Turunen is újdonsággal készül, ugyanis május 29-én kerül a boltok polcaira legújabb kiadványa, a Luna Park Ride névre keresztelt DVD. A korong különlegessége, hogy Tarja számtalan fesztiválon való fellépésére tekinthetünk vissza 2010-től egészen 2014-ig.

Bónuszként a DVD tartalmaz még három rajongói kedvencet: a Die Alive, a Never Enough, illetve a Victim Of Ritual című szerzeményeket is. Nemrégiben viszont az EarMUSIC jóvoltából már publikálásra is került az Until My Last Breath című dal kisfilmje, melyet a mai napon követett a Never Enough, amely a tavalyi SummerBreeze fesztiválon lett rögzítve.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek