Starity

Thalía diszlexiával küzd

2015. április 21. 09:09   |   Szerző: El Mexicano

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekesnő egy beszélgetős műsorban árulta el, hogy diszlexiás, és szerinte ezért tévesztette el a koreográfiát egyik fellépésén, ami miatt elég kínos helyzetbe került.

hirdetés
Thalía diszlexiával küzd

A népszerű mexikói énekesnőt sokszor kritizálták már rajongói a helyesírási hibák miatt – amelyek, hála a modern eszközök helyesírás-ellenőrző szoftvereinek, mára jelentősen visszaszorultak írományaiban. Bár maga Thalía is elismerte régen, hogy nehezére esik a helyesírás, teljesen másképp álltak volna hozzá az emberek, ha tudták volna: a művésznő diszlexiás.

Az énekesnő ezt nemrégiben árulta el egy beszélgetős műsorban, amikor is arról beszélt, hogy miért tévesztette el a koreográfiát egyik fellépésén. Bár a diszlexia elsősorban az olvasással, az olvasott szövegek megértésével és az írással kapcsolatos képességzavar, a Wikipédia szerint „további tünetei az emlékezetzavar, a tér-iránnyal kapcsolatos nehézségek” is.

Az alábbi videón Thalía azt magyarázza, hogy a Lo Nuestro díjátadós fellépésén a tánc végén a mikrofont át kellett volna vennie a bal kezéből a jobba, és a másik kezét a bal oldalán lévő táncosnő fenekéhez érinteni. Ám erről valamiért megfeledkezett, és a másik kezét érintette a fellépőtársa, Becky G alhasához – ami eléggé kínos volt, amikor erre rádöbbent.

Az énekesnő mindezért diszlexiáját okolta, és azt is elárulta, hogy erre ötéves korában, az édesapja halála után jöttek rá a családban, amikor is a kislány egy évig nem volt hajlandó megszólalni.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek