Starity

Lady Gagát popikonná avatják

2015. április 24. 16:04   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lady Gaga csupán 2008 óta van jelen a zeneiparban, de kiemelkedő munkásságát most hivatalosan is elismerte a Dalszerző Hírességek Csarnoka: Kortárs Ikon díjban részesítik őt.

hirdetés
Lady Gagát popikonná avatják

Lady Gaga amerikai énekesnő kapja meg elsőként a Dalszerző Hírességek Csarnokának Kortárs Ikon díját (Contemporary Icon Award), melyet június 19-én vehet át ünnepélyes keretek között New Yorkban. A 29 éves szupersztár a szervezet közleménye szerint eme díj kiérdemlésével azon előadóművészek körébe lépett, akik ikonná váltak a popkultúrában.

Legtöbb slágerét ő maga írja, illetve nagyban kiveszi a részét a dalszerzésben producertársai mellett. A Poker Face, az Applause és a Just Dance című szerzemények írásában is leginkább ő vett részt. A legutóbbi, Grammy-díjas Cheek to Cheek című albumán – melyen egyébként Tony Bennett volt a partnere – ugyanakkor kizárólag feldolgozások szerepelnek. Az énekesnő jelenleg legújabb lemezére szerzi a számokat.

Idén többek között olyan előadók léphetnek majd be a Hírességek Csarnokába Lady Gaga mellett, mint  Cyndi LauperLinda Perry vagy éppen a countryzenében utazó Bobby Braddock. Van Morrison kapja a Johnny Mercer-díjat, a fun. nevű amerikai együttes tagja, Nate Ruess pedig a fiatal dalszerzők elismerését szolgáló Hal David Starlight-díjával lesz gazdagabb.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek