Starity

Bruce Jenner felfedte titkát: „Nő vagyok”

2015. április 25. 10:10   |   Szerző: xBlondie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Habár már sok újság leközölte a hírt, átfogóan csak a tegnap esti ABC News-interjúban beszélt Bruce Jenner transzneműségéről Diane Sawyerrel. Szó volt korábbi házasságairól és családja reakciójáról is.

hirdetés
Bruce Jenner felfedte titkát: „Nő vagyok”
Fotó: ABC News

Bruce Jenner nem titkolja többé: transznemű. A döbbenetes hírt már sejteni lehetett, sok találgatás volt körülötte, ugyanis az elmúlt időben gyakran kapták lencsevégre Bruce-t fülbevalót hordván, illetve szándékosan nőiesebben öltözködve. Biológiailag még mindig férfi, ám lélekben és agyilag mindig is nőnek érezte magát: „Nő vagyok. Egész életemben erre [a vallomásra] készültem.”

A pénteki interjúban Jenner „Bruce”-ként tűnt fel, ám mostantól „önmagaként” folytatja életét. Könnyeit letörölve azt mondta: „Bruce hazugságban él… de ez a nő nem hazugság. Nem tudom többé tagadni.”

A 65 éves Bruce elmagyarázta, hogy a mai napig a nőkhöz vonzódik, nem homoszexuális. Sosem volt férfival, mindig házas volt és gyermekeket nevelt. Ezentúl aszexuális életet fog élni, azaz el fogja utasítani a testiséget.

Az első, akinek elárulta titkát, az első felesége, Chrystie Crownover volt. Cross-dressernek vallotta magát a nő előtt, de már akkor tudta, hogy „nagyobb problémája is volt, mint a cross-dressing”. Második feleségével, Linda Thompsonnal való válásában nagy szerepet játszott neme.

A 80-as években testvérének is elmondta, aki mindvégig megőrizte titkát, bár hitt benne, hogy majdcsak túllép ezen Bruce. Bruce édesanyja azt mondta, ő nem hibás, Bruce csak így született, mindig is ilyen volt, és minden rendben lesz.

Amikor legutóbbi feleségével, Kris Kardashiannal (aki már Kris Jenner) először találkozott, a nő tudott a dologról. Látható is volt: az Olimpia-játékos már évek óta hormonokat szedett, így 36B-s mellmérete volt.

„Imádtam Krist. Csodálatos életem volt vele, sokat tanultam tőle – nyilatkozta Bruce az exfeleségéről, aki azonban nem volt hajlandó interjút adni ebben a témában. – Úgy gondolom, elég jó szexuális életünk is volt.”

A Kardashian-Jennerek közül Kim Kardashian volt az első, akinek bevallotta, ugyanis Kim egyszer meglátta őt női ruhában. Bruce szerint Kim volt a legelfogadóbb, és vele volt a legkönnyebb erről beszélni.

„Mind sírtak – mondta Bruce a híres testvérekről, mikor tudatta velük. – Főleg azért, mert nem akarják, hogy bárki is bántsa apát. Nagyon féltenek és óvnak engem, főleg Kendall és Kylie.”

Egy másik ABC News-interjúban a két Jenner lány nyilatkozatában megerősítette ezt: „Nagyon szeretjük az apukánkat, óriási szíve van, és csak azt szeretnénk, hogy boldog legyen. Ha ő boldog, mi is azok vagyunk.”


Bruce Jenner régen és napjainkban

A vallást illetően Bruce bevallottan keresztény, ezért volt különösen nehéz megbirkóznia ezzel a ténnyel korábban: „Sokszor ültem a templomban és gondolkoztam, milyen lehetek Isten szemében, hogy lát engem?”

Kérdéses, hogy vajon részt fog-e venni Bruce nemátalakító műtéten, hogy teljesen nőnek érezhesse magát. Bruce rövidre fogta: „Majd elválik.” Ha mégis megtörténik a procedúra, nagyon csendesen fog lezajlani, és senki sem fog tudni róla.

A jövőre való tekintettel Bruce szóvivő szeretne lenni a transzneműek közösségében.

„Ha ez az egyetlen probléma az életemben, megoldottam – mondta zárásul, boldognak és gondtalannak tűnve. – Egészséges vagyok, vannak gyerekeim, van családom, hét unokám is van. Izgatottan várom a jövőt, jót szeretnék cselekedni a világban. Ez az én célom az életben. Isten azért helyezett ide, hogy ezzel az üggyel foglalkozzak.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek