Starity

15 éve jelent meg az Infest

2015. április 27. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2000-ben került az üzletek polcaira a Papa Roach Infest címre keresztelt stúdióalbuma, mely meghozta a sikert és a népszerűséget a zenekarnak.

hirdetés
15 éve jelent meg az Infest

2000. április 25-én jelent meg a Papa Roach második, Infest címre keresztelt stúdióalbuma a DreamWorks Records gondozásában, mely olyan slágereket termelt ki, mint a Last Resort, a Broken Home vagy a Between Angels And Insects, melyek a mai napig közönségkedvencek a zenekar rajongóinak körében, így elmaradhatatlan kellékei a fellépéseknek. A 15 éves évforduló alkalmából 15 érdekességet gyűjtöttünk össze az albummal kapcsolatban.

1. Az Infest a 20. legnépszerűbb és legtöbbet eladott album volt 2000-ben az Egyesült Államokban.

2. A Dead Cell olyan filmek betétdala volt, mint a Koponyák és A Kárhozottak királynője.

3. Stílusát tekintve a rap és hiphop elemekkel tarkított hard rock korong a nu metal elnevezést kapta (mely stílus ekkoriban élte fénykorát), így a zenekar a nagyobb rockfesztiválokon való koncertek mellett olyan előadókkal állt színpadra, mint Eminem, Ludacris, Xzibit és a Limp Bizkit.

4. Míg a csapat tagjainak összetartozásáról szóló Blood Brothers című szerzemény betétdala volt a Tony Hawk's Pro Skater 2 nevű játéknak, addig a Never Enoughot a Gran Turismo 3-ban hallhattuk felcsendülni.

5. A Between Angels And Insects című szám a főcímdala volt a WWF Invasionnek 2001-ben.

6. A Last Resort olyan filmekben és sorozatokban csendült fel az évek során, mint a Dracula 2000, a Kiképzés, A jövő kezdete, a Smallville és a Döglött akták.

7. Az Infest a Papa Roach legtöbb példányszámban elkelt albuma: 2010-ig több mint nyolcmillió példány fogyott belőle, így többszörös platina minősítést szerzett.

8. A Last Resort és a Broken Home kisfilmjét is Marc Siega rendezte, aki olyan előadókkal dolgozott együtt az évek során, mint a System Of A Down, a Weezer, a Paramore, a P.O.D., a Hoobastank, a Blink-182 vagy épp a The All-American Rejects.

9. A Between Angels And Insects eredeti címe Obsession volt.

10. Az album egyik legérzelmesebb dala, a Broken Home Jacoby Shaddix frontember kapcsolatát hivatott bemutatni, mely az apjához fűzte.

11. A Last Resort alapját először zongorára írta meg Jerry Horton gitáros.

12. A Blood Brothers It's our nature to destroy ourselves sora egyfajta utalás a Terminátor című filmre, melyben szintén elhangzik a mondat.

13. A Tightrope már az 1999-ben megjelent demón, a Let 'Em Know-n is szerepelt, bár az Infestre már egy könnyedebb változata került fel.

14. A Between Angels And Insectsben elhangzott riffek nagyban hasonlítanak az Iron Maiden Prowler című dalában hallhatóakra, ám a zenekar elmondása szerint sosem rajongott a Maidenért.

15. A Last Resort negatív témája ellenére a zenekar egyik legnépszerűbb szerzeménye, mely rendre a koncertek zárásaként szokott elhangzani. A dalt egyébként a paródiáiról híres Weird Al Yankovic is feldolgozta 2003-ban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek