Starity

A Sziget a világ egyik legdrágább fesztiválja

2015. április 28. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A No. 1 Currency nevű pénzügyi cég nemrégiben összeállítást készített a világ legköltségesebb fesztiváljairól, mely listára hazánk legnagyobb tömegeket vonzó fesztiválja, a Sziget is felkerült.

hirdetés
A Sziget a világ egyik legdrágább fesztiválja

A nyár és ezzel együtt a fesztiválszezon közeledtével a szervezők egyre több előadó kilétét fedik fel, és minél közelebb kerülünk a bűvös kezdéshez, annál borsosabb áron kínálják a jegyeket. Természetesen ez nem új keletű dolog, hiszen aki igazán színvonalas és világsztárokat felvonultató eseménysorozaton szeretne részt venni, annak igencsak mélyre kell nyúlnia a pénztárcájában mind itthon, mind külföldön.

A No. 1 Currency nemrégiben a világ legnagyobb fesztiváljait állította pellengérre ár-érték arányban, és tette közzé a világ tíz legköltségesebb fesztiválját, melyre hazánk legnépszerűbbje, a többszörös díjnyertes Sziget is felkerült. 

A felmérést a látogatók száma, a sör ára, az étkezések és az utazás költsége, valamint a napi kiadások alapján végezték. A legdrágábbnak a kaliforniai Coachella bizonyult, mely ugyan a legtöbb érdeklődőt vonzza évről évre, ezzel szemben körülbelül 6000 forintnak megfelelő összegre jön ki az alkalmankénti fogyasztás költsége (ételeket és italokat tekintve), nem is beszélve arról, hogy 186-187 fontba (kb. 78.300-78.800 forint) kerül egy napijegy.


(Fotó: Facebook/Sziget Festival Official)

Látogatottságát tekintve a Sziget a hatodik helyen áll olyan fesztiválok mögött, mint a fent említett Coachella, az egyesült királyságbeli Glastonbury, a belgiumi Tomorrowland, a dániai Roskilde vagy a németországi Rock Am Ring. A lista szerint a Szigeten viszonylag olcsón megúszhatjuk az étkezést (alkalmanként kb. 1500 forint) és italozást (alkalmanként kb. 700 forint), és a napijegy a többi fesztiválhoz képest is viszonylag olcsónak mondható a maga 20.000-27.000 forintos árával.

Borsos árak ide vagy oda, büszkék lehetünk a Szigetre, hiszen a fesztivál évről évre egyre több látogatót vonz hazánkba, a szervezők is igyekeznek minél sokszínűbb programokat felvonultatni és ahogy már megszokhattuk, a fellépők listája idén is ígéretes.

Az idei szezonban olyan világsztárok állnak majd színpadra augusztus 10-e és 17-e között, mint Ellie Goulding, Robbie Williams, a Florence & The Machines, Passenger, Julian Jordan, a The Ting Tings, Avicii, Martin Garrix, Paloma Faith, a Limp Bizkit vagy a Hollywood Undead, így idén is érdemes lesz ellátogatni az immár 22 éve megrendezésre kerülő Szigetre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek