Starity

Kislánya született Katalinnak és Vilmos hercegnek

2015. május 02. 13:01   |   Szerző: B.Bess

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napok óta izgatottan várták világszerte a brit hercegi pár második gyermekét, aki ma végre megszületett. Katalin hercegné kislánynak adott életet.

hirdetés
Kislánya született Katalinnak és Vilmos hercegnek

A briteket és az egész világot is lázban tartotta a következő királyi baba születése. Már hónapokkal ezelőtt fogadásokat kezdtek kötni a nevére, illetve a nemére is. A legtöbben arra fogadtak, hogy hercegnő fog születni, és ez be is igazolódott a mai napon.

Kate-et ma hajnalban szállították kórházba, és várható volt, hogy még ma meg is érkezik a csöppség. Hagyományosan először a királynő tudta meg a baba születését, majd a királyi család, utána a Middleton szülők, és végül közleményben tudósították az alattvalókat, illetve az egész világot.

A Kensington palota által kiadott közleményből kiderült, hogy ma (2015. 05. 02-án), londoni idő szerint 8 óra 34 perckor kislányuk született, akinek nevét egyelőre nem tudni. Ő a negyedik az öröklési rangsorban bátyja, György herceg, apja, Vilmos herceg, és nagyapja, Károly herceg után. A hercegnő a királynő ötödik dédunokája.

Az egyenes ági öröklésben Anna hercegnő születése óta, vagyis 65 éve nem született ilyen magas ranggal női örökös. 182 éve nem született hercegnője Cambridge-nek, az utolsó hercegnő ebben a tartományban, III. György unokája, Mary Adelaine, aki 1833-ban született Németországban.

Sok boldogságot kívánunk a királyi családnak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek