Starity

Demi Lovato: „Egy dal megírása mindig különleges”

2015. május 03. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Demi Lovato mesélt ötödik albumának készítéséről, Sam Smithszel való találkozásáról, valamint azt is megosztotta, hogy melyik dalon sírta el magát legutoljára.

hirdetés
Demi Lovato: „Egy dal megírása mindig különleges”

Demi Lovato számára az elmúlt két évben nem volt megállás: a folyamatos turnézás mellett nemrég belevágott ötödik lemezének készítésébe is, amely kapcsán minden eddiginél bizakodóbb: Sosem voltam ennyire magabiztos a hangzásommal kapcsolatban. Ennyire még sosem voltam biztos abban, hogy milyen előadó vagyok. Sosem voltam ennyire éhes és űzött... – csiripelte még év elején Twitter-oldalán, ezzel igencsak felcsigázva rajongóit.

Ennek kapcsán a Szingapúrban adott koncert után leült az egyik helyi magazin riporterével beszélgetni egy rövidke interjú erejéig.

– Februárban arról írtál a Twitteren, hogy kezdetét vette életed új fejezete. Milyen változásokat hoztál meg az új kaland érdekében?

– A kiírás az új évre és azokra a dolgokra utalt, amiken jelenleg dolgozom, és nagyon izgatott vagyok miattuk. Már javában elkezdtem az ötödik albumom munkálatait, és eddig nagyon büszke vagyok rá.

– Az autentikus jelzőt használtad, amikor a közelgő ötödik albumodról beszéltél. Kihívásnak tartottad, hogy eredeti maradj még a zenei karriered elején?

– Igen. Amikor még kezdő vagy, a zene, amit írsz, nem biztos, hogy az a fajta zene, amit előadóként helyesnek éreznél. Most már megvan a képességem, hogy olyan zenei irányba haladjak, amelyben tényleg hiszek is, ami nagyon izgatottá tesz.

– Miként zajlik egy album készítése? Felveszel egy bizonyos mennyiségű dalt, majd azokból válogatsz?

– Nincs konkrét procedúrája, minden az ösztönösségről szól. Egy dal megírása mindig annyira különleges, megírhatod akár egy óra leforgása alatt is, de van, hogy akár egy évet is igénybe vehet.

Gyerekkora óta kiválóan játszik gitáron és zomgorán, tavaly pedig dobolni is elkezdett tanulni

– Fontos számodra, hogy a legtöbb dalt saját magad írd, vagy nyitott vagy más előadók által írt szerzeményekre is?

– Nagyon fontos, hogy részt vegyek a készítés minden mozzanatában, de nyitott vagyok mások által szerzett dalokra is abban az esetben, ha tudok vele azonosulni. A legutóbbi albumomon, a Demin társzerzője volt a legtöbb dalnak, szóval ez volt az eddigi legszemélyesebb korongom.

– Hallottuk, hogy majdnem lett egy közös dalotok Kelly Clarksonnal. Mi történt?

– Nem volt jó az időzítés, de mindketten nagyon szeretnénk a másikkal dolgozni, szóval bármi megtörténhet a jövőben!

– Sam Smith szintén óriási rajongód! Milyen érzés?

– Őrületes. Amikor először találkoztam vele, elmesélte, hogy nagyon kötődik az egyik régebbi dalomhoz, ekkor fogtam fel, hogy tényleg kedvel. Én szintén hatalmas rajongója vagyok, egyszerűen elképesztően tehetséges!

– Rengeteg különböző frizurával kísérleteztél az évek során, és mind csodálatos volt. Tudnál néhány hajtippet adni?

– Ha nem érzed magabiztosnak magad vele, akkor semmiképp se vágj bele. Mielőtt bármiféle változásra készülök, előtte mindig meggyőződöm, hogy teljesen biztos vagyok a döntésemben,  de ez csak haj, idővel majd visszanő, és bármikor változtathatsz rajta.

– Csináltál olyat múlt évben, amit idén biztos nem tennél meg újra?

– Szerintem nem nagyon volt olyan, amit tavaly megcsináltam, de az idei évben már nem tenném meg.

– Az életben mely dolgoknak kellene ingyen lenniük?

– Szerintem a legszebb dolgok alapbóI ingyen vannak – szerelem, barátság, kedvesség…

– Mi volt az utolsó dal, aminek a meghallgatása megsiratott? Miként volt rád hatással?

– Van egy dal, amit az új albumomra írtam, a felvétel után visszahallgattam, és elsírtam magam rajta. Ez egy nagyon személyes szám, amibe beleadtam mindent.

– A gazdagság rengeteg mindent jelent. Te mitől érzed magad gazdagnak?

– Attól, hogy egy csodálatos csapat vesz körül engem, akik mellettem állnak mindenben. Mindaddig, amíg ők boldogok és egészségesek, addig én is az vagyok.

– Odáig vagyunk az 5 éves vőlegényedért (Grant), aki az egyik koncerted közben kérte meg a kezed. Az elkövetkezendő fellépéseid során számítasz még több lánykérésre?

– Már foglalt vagyok! De nagyon aranyos volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek