Starity

Rekordot döntött Taylor Momsen

2015. május 13. 20:08   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Maga mögé utasította a Billboard listáján Stevie Nickset, a The Pretenderst és a Halestormot is a The Pretty Reckless.

hirdetés
Rekordot döntött Taylor Momsen
Fotó: Elliott Morgan/Fiasco

A legtöbbeknek valószínűleg a The CW sikersorozatából, a Gossip Girlből és a 2000-es Grincsből ismerős Taylor Momsen, az elmúlt években azonban hatalmas változáson esett át: az egykori tündéri kislányból vadóc rocker lett és saját bandát is alapított.

A The Pretty Reckless azóta is sikert sikerre halmoz, sorra készítik új dalaikat, klipjeiket és albumaikat, valamint folyamatosan koncerteznek. A kemény munkának pedig meg is lett a gyümölcse nemrégiben, ugyanis megelőzték Stevie Nickset, a The Pretenderst és a Halestormot is a Billboard Mainstream Rock listáján, amikor zsinórban harmadik daluk debütált az első helyen.

A People most ennek kapcsán csípte el egy interjúra a 22 éves énekes-színésznőt, aki jelenleg bandájával és a Halestormmal karöltve turnézik.

– Gratulálunk, szép kis bravúr. Legyűrted Stevie Nickset. Milyen érzés?

– Őszintén szólva, elképesztő. Amikor az albumon dolgoztunk, még azt sem tudtuk, hogy egyáltalán meg fog-e jelenni valaha vagy esetleg hallhatja-e majd valaki, szóval szépen összehoztuk végül. [Ugyanis miközben a korongon dolgoztak 2012-ben, a Sandy hurrikán tönkretette a New Jersey-i Hobokenben található stúdiójukat – a szerk.] Így látni a sikert, amit elért, egyszerűen eszméletlen.

– Ahhoz vagy szokva, hogy pasikkal vagy körülvéve. Milyen érzés Lzzy Hale-lel és a Halestormmal róni az utakat?

– Teljesen ugyanolyan. [nevet] Tudod, bandák a turnén, mindenkinek szinte ugyanaz jár a fejében, de remekül érezzük magunkat. Annyira kedvesek és nagyszerűek. Tegnap is egész este együtt lógtunk, szóval ez egy nagyon jó turné. De még csak az elején járunk, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk, hogy folytassuk.

– A rock egy eléggé férfiakkal telített műfaj. Nehéz volt számodra betörni ide?

– Az én nézőpontomból annyi az egész, hogy dalokat írok és előadom őket. Szerintem ez már a rock 'n' roll kezdete óta így van, de én nem ebből a szemszögből tekintek rá.

– A magad módján úgymond egy szexszimbólum vagy. Hogyan tudsz visszavágni a srácoknak a bandából?

– Nagyon nyugodt vagyok. Szerintem több ideig tart nekik elkészülni a színpadra lépéshez, mint nekem. [nevet]

– Egy évvel ezelőtt dobtátok piacra a legutóbbi albumotokat. Sok dalt írtok az úton vagy nincs rá időtők?

– Azt hiszem, kevés az időnk rá, de nekem szükségem van arra is, hogy elvonulhassak írni, szóval ha 12 emberrel élsz egy buszon, nincs olyan, hogy egyedüllét, így ez nagy kihívás számomra. Mindig leírom az ötleteimet meg ilyeneket, de az igazi dolgok akkor születnek meg, amikor egyedül vagyok és van egy kis időm összeszedni a gondolataimat.

– Köztudott, hogy van egy kis színészi gyakorlatod. Kihívás volt, hogy kitörj a The Pretty Reckless-szel? Nem aggódtál amiatt, hogy az emberek nem fognak komolyan venni?

– Szerintem az volt a legnagyobb tévhit, hogy az emberek azt hitték, ez segíteni fog, mivel volt egyfajta rajongótáborom a színészkedés miatt. A valóságban viszont ez pont ellenkezőleg hatott rám és a bandára, mert így még keményebben kellett dolgoznom, mintha csak egy egyszerű csaj lettem volna egy bandából. Sokat kételkedtek és téveszmék is voltak bőven, hogy ezt most tényleg komolyan gondoltam-e vagy csak egy fellángolás.

Ezzel a háttérrel szerintem az emberek durvábban ítélkeztek, szóval kétszer többet kellett bizonyítanunk, de tudod, kifizetődött és megérte, mivel a világért sem cserélném el. Már hat éve a bandában vagyunk, két lemezzel. Jól haladunk. Hosszú még az út a csúcsig... Két album, két EP, világ körüli turné és ez hat év alatt. Nagyon fárasztó és sok, de megéri. Egyáltalán nem mennék vissza, hogy megváltoztassam a döntésemet.

– Sok őrült dolgot művelsz a színpadon a koncertek közben. Aggodalmaskodtak már a szüleid?

– Nem, hál’ Istennek nem. [nevet] Támogatják, amit csinálok. Úgy értem, az édesapám az egyik oka annak, hogy ennyire szeretem a zenét. Neki hála, ismertem és szerettem meg a Beatlest kiskoromban, és ez volt a kezdete mindennek. De ő nagyon izgatott minden miatt. Az ő bakelitlemezein nőttem fel. Az egész dolog egy teljes kör lett: az Aerosmitht kísérte a turnékon, szóval megérti. Előbújik belőle a legnagyobb rajongóm, amikor a koncertekről van szó, és ez király.

– Mit csinálsz a szabadidődben, amikor éppen nem vagy úton?

– Festek, szobrászkodok, írok és alszom szinte mindig, bepótolom a sorozatokat és várom a következő turné kezdetét. Imádom az HBO-t és Az alelnököt. Sok bepótolnivalóm van, ha vége lesz ennek a turnénak.

– Mentek már el egykori Gossip Girl-ös kollégáid a koncertjeidre? Tartod a kapcsolatot valamelyikükkel?

– Connor [Paolo, aki Eric van der Woodsent játszotta] nagyon jó barátom, olyan, mint egy testvér, és amikor csak tud, eljön. Kelly Rutherford is imádnivaló, és ő is jön, amikor van rá lehetősége. De rajtuk kívül nincs más, akivel tartanám a kapcsolatot. Gyerek voltam akkor még, én volt a legfiatalabb, majdhogynem a kívülálló.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek