Starity

A Gossip Girl sztárja a gyerekeiért harcol

2015. május 13. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Gossip Girl egykori sztárja, Kelly Rutherford minden erejével azért harcol, hogy megszerezze a gyerekei feletti felügyeleti jogot exférjével szemben.

hirdetés
A Gossip Girl sztárja a gyerekeiért harcol

A Lily Van Der Woodsent alakító 46 éves színésznő exférjével vívott harca 2010-ben kezdődött, amikor is Daniel Giersch-sel úgy döntöttek: külön utakon folytatják. A négyéves házasságból két gyönyörű gyereke született a párnak, a ma ötéves Hermés és a hároméves Helena. A válási procedúra még Helen születése előtt megkezdődött. 

Az apa a médián keresztül tudta meg, hogy megszületett a lánya, és 2010 áprilisában előterjesztette, hogy igényt tart a gyerekek feletti felügyeleti jogra, és szeretné ő nevelni a kicsiket. A színésznő távoltartási végzést kért Daniel ellen, akitől nem sokkal később visszavonták az amerikai vízumot. Így Kelly az ügyvédjén keresztül a Külügyminisztérium tudomására hozta, hogy exférje különös ügyleteket folytat, így a férfit kiutasították az országból.

Danielt azzal gyanúsították, hogy csalt, drogügyletekbe keveredett, valamint fegyverekkel üzletelt Dél-Amerikában a terrorizmusveszély teljes tudatában. Mivel nem térhetett vissza az Egyesült Államokba, Giersch áttette székhelyét Franciaországba, ahol meglátogatták a gyerekei is 2012-ben. Kelly arra kérte a bíróságot, hogy megkaphassa a gyerekek feletti kizárólagos felügyeleti jogot. Kérését azzal magyarázta, hogy gyakran utazik, így lehetővé tudja tenni azt, hogy a kicsik az apjukkal is találkozhassanak. 


A színésznő imádja a gyerekeit

2012 augusztusában született döntés a felügyeleti jog ügyében: a Fellebbviteli Bíróság úgy döntött, hogy mivel az apa nem utazhat az Államokba, így nála helyezik el a gyerekeket, az anyának pedig korlátlan láthatási jogot biztosítottak. Kelly fellépett a határozat ellen, kérte az eljárás megszüntetését, ám a bíróság megtagadta ezt.

2013-ban elutasították Daniel újbóli felvételét az Államokba, valamint az év decemberében megállapításra került, hogy a továbbiakban nem köteles fizetnie a gyerekek utazását, amikor ők az anyjukhoz repülnek. Kelly, aki eközben a perköltségeknek köszönhetően csődbe ment, továbbra is New Yorkban tartózkodott, és közel sem láthatta gyerekeit olyan gyakran, mint szerette volna, ezért petíciót indított, hogy visszaszerezze a gyermekei feletti felügyeleti jogot. Törekvésében nemcsak családja és barátai, hanem egykori kollégái, és a sztárvilág krémje is támogatja a színésznőt.

Ő itt a barátom, Kelly Rutherford. Benned (igen, benned) megvan az erő, hogy segíts neki, hogy visszaszerezze a gyerekeit – írta a színésznő kollégája, Ed Westwick a Twitteren, aki Lily Van Der Woodsen mostohafiát alakította a Gossip Girlben.

Támogatom Kelly Rutherfordot, a Gyermekek Jogaiért szóló Kampányban. #vigyükhazakellygyerekeit – csiripelte sorozatbeli kollégája és szerelme, Matthew Settle is. 


Fotó: Instagram/Matthew Settle

Érdekesség, hogy az egyik legnépszerűbb Instagram- és valóságshow-sztár, Kim Kardashian is kiállt a kétségbeesett anyuka mellett, és hangot adott abbéli reményének, hogy szeretné, ha Kelly mihamarabb visszakaphatná csemetéit. Azért írtam alá a petíciót, mert ez egy olyan dolog, ami mellett ki kell állni, és ha te is hiszel benne, írd alá. Általában nem ártom bele magam mások magánéletébe, különösen akkor nem, ha nem ismerem őket, de végig figyelemmel követtem a történteket, és anyaként engem is megérintett... Tudom, hogy nem ismerjük egymást, Kelly, de anyaként átérzem a fájdalmadat és a legjobbakat kívánom neked! Kívánom, hogy mihamarabb láthasd a kicsikéidet! – tweetelte a közösségi hálón Kim.

Természetesen maga Kelly sem ment el szó nélkül az ügy mellett, hiszen immár hosszú évek óta se éjjele, se nappala, és minden percében azért harcol, hogy visszakaphassa a gyerekeit. Tudom, hogy ez az egész nem igazságos. Minden szülő tudja, hogy nem az. Én csak ülhetek itt, és elmondhatom neked, milyen gyakran sírok. Beszélhetek arról, milyen érzés a gyerekeimet egy idegen országban hagyni és meglátogatni őket, aztán távol lenni tőlük hetekig. Nem vihetem őket iskolába és aztán hozhatom őket haza onnan, nem öltöztethetem, ölelhetem, nem érezhetem őket – mesélt fájdalmairól a színésznő a Good Morning America című műsorban.

Magát a petíciót a Fehér Ház hivatalos oldalán tették közzé, és Kellynek 2015. május 28-áig mintegy 100.000 szavazatot kellett gyűjtenie, melyet nemrégiben el is ért, ám egyelőre nem lehet tudni, hogyan alakul a továbbiakban a gyermekelhelyezési per ettől függően.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek