Starity

VV Viki internetes apróhirdetési csaló lett

2015. május 15. 09:09   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamis mobil eladásával gyanúsítja egy átvert vásárló a Való Világ 6 játékosát, akinek ez már nem az első ilyen esete. A károsult feljelentést is tett a rendőrségen.

hirdetés
VV Viki internetes apróhirdetési csaló lett
Fotó: RtL SajtóKlub / Bársony Bence

Sz. Zsolt adta fel azt a hirdetést, amelyre VV Viki jelentkezett és egy Samsung Galaxy S5 típusú készüléket ajánlott megvételre. Azt állította, hogy valami gond van vele, talán beázott, mert a bekapcsolás után csak feketeség van a képernyőn. Elmondta, hogy garancia van a telefonon, de mivel ő nagyon elfoglalt, nem akar azzal foglalkozni, hogy visszacserélteti, inkább megszabadulna tőle, ezért eladná – mondta a Blikknek Zsolt, aki naivan megállapodott egy 40 ezer forintos vételárban.

Viki házhoz vitte a telefont, de előre szólt, hogy sietnie kell, ezért nem sok idő maradt átvizsgálni a készüléket, így csak később derült ki, hogy a telefon és a garancialevél is hamis. Mivel a nagyszájú valóságshow-hős már nem volt elérhető többé, Zsolt a rendőrséghez fordult és feljelentést tett.

A Blikk még azt is tudni véli, hogy Viki tavaly szeptermberben egyszer már lebukott egy lopott iPhone-nal, amit a rendőrség is lefoglalt. Akkor azt állította, hogy őt is átverték a készülékkel, így megúszta az esetet. Az aktuális ügyben jelenleg folyik a nyomozás.

Érdemes a sztorit másik nézőpontból is megvizsgálni, hiszen elég szomorú, hogy valaki bedől egy olyan mesének, hogy „nincs időm foglalkozni a visszacseréltetéssel”, miközben egy kétszázezer forintos készülékről van szó. Ráadásul köztudott, hogy a készülék nem rendeltetésszerű használatából eredő károkra nem vonatkozik a jótállás, így a beázásra sem, maximum garancián kívül próbálhatjuk meg javíttatni, de a legtöbb esetben a nedvesség menthetetlen károkat okoz. Mindez persze nem menti fel a csalót, de egy-egy jónak ígérkező biznisz megkötése előtt érdemes kétszer is átgondolni a vásárlást, nehogy hasonló szituációban találjuk magunkat. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek