Starity

A Ringling Bros. felmenti cirkuszi elefántjait

2015. május 15. 13:01   |   Szerző: xBlondie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cirkusz 2018-ra az összes vándorló ázsiai elefántját egy megőrzőközpontba fogja küldeni Florida államba.

hirdetés
A Ringling Bros. felmenti cirkuszi elefántjait

Miután 145 éven át szolgálták az elefántok a Ringling Bros. and Barnum & Bailey cirkuszi műsorait, a cég végre bejelentette, hogy 2018-ra az összes elefánt fel lesz mentve a további előadások alól.

„Ez a döntés nem volt könnyű, de ez a cégünk, az elefántok és a vendégeink javát szolgálják – nyilatkozta Kenneth Feld, a Ringling Bros. elnöke. – Más szervezetek nem tettek és nem tesznek ennyit azért, hogy megvédjék ezt a fajt a kihalástól, és erre borzasztóan büszke vagyok én és a családom is.”

A legnagyobb és leghíresebb amerikai cirkusz hosszú ideje számos kritikát kap, főleg a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatvédő egyesülettől, amely folyamatosan hirdeti a cirkuszok kegyetlenségét. A PETA weboldalán külön menüpont található a Ringling Bros.-ról, melyben megírják, hogy milyen szörnyű sorsuk van a cirkuszi mutatványokra kényszerített állatoknak. Az elefántok például olyan láblánccal vannak felszerelve, amely megakadályozza őket abban, hogy egynél több lépést tegyenek bármerre. A trükkök, melyek bemutatására kényszerítik őket – ilyen például a két lábon állás –, fizikailag megerőltetők és abszolút természetellenesek. Betanításukhoz ostort, korbácsot, elektromos, éles szerszámokat használnak. Bántalmazzák őket, kiabálnak velük, és sokkolják ezeket a veszélyeztetett ázsiai elefántokat.


Vajon mennyi időbe és bántalmazásba tarthatott egy ilyen mutatvány betanítása?

Az elefántok felmentése fantasztikus hír az állatvédők számára, de itt nem ér véget feladatuk, ugyanis nem csak az elefántok, a többi cirkuszi állat is keserű sorsot él a cirkuszban.

Ezeket tudván, amennyiben empátiát érzel az állatok iránt és segíteni szeretnél nekik, azzal tudsz a legjobban, ha tudatod rokonaiddal, ismerőseiddel, milyen borzasztó bánásmódot kapnak a cirkuszi állatok, és mindenkit, aki cirkuszba tervez menni, megpróbálod lebeszélni!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek