Starity

Emilia Clarke már kiskorában is divatőrült volt

2015. május 18. 19:07   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Trónok harca sztárja lett a Harper’s Bazaar 2015 júniusi címlapsztárja, így a művészi fotósorozat mellé interjút is rögzítettek vele.

hirdetés
Emilia Clarke már kiskorában is divatőrült volt
Fotó: Norman Jean Roy/Harper’s Bazaar

Ha valaki Emilia Clarke nevét hallja vagy olvassa valahol, egészen biztos, hogy rögtön a Trónok harca Daenerys Targaryenje jut eszébe. Ez pedig egyáltalán nem meglepő, hiszen ez a teljfölszőke hajú karakter hozta meg a világhírnevet a 28 éves színésznőnek, aki az HBO 2010-es castingja előtt csak néhány sorozatban tűnt fel.

El nem tudom mondani, hogy mennyire boldog voltam, hogy elmehetek a meghallgatásra, főleg az HBO-hoz. Rengeteget dolgoztam akkoriban és soha sem gondoltam volna, hogy ez meg fog történni. Esélytelennek tartottam. Egyszerűen nem – emlékezett vissza.

A sorsfordító casting után öt évvel pedig még mindig hihetetlennek hangzik a brit színésznő számára az egész: Az az én arcom, ott van a TV-ben. Nem is egyszerűen a TV-ben, hanem az HBO-n. De minden egyes alkalommal, amikor meglátom vagy meghallom, a Szex és New York dalára várok... Mindig!

A Trónok harca-mánia pedig még koránt sincs csillapodóban: epizódonként nagyjából 19 millió nézőt ültet a képernyők elé, ezzel pedig alaposan maga mögé taszítja az HBO korábbi sikersorozatát, a Maffiózókat. Daenerys pedig az egyik legkedveltebb karakter, ez pedig Emilia színészi játékának is köszönhető, valamint a lenyűgöző parókáknak, amelyek a többi színész parókáival együtt külön szobában foglalnak helyet az Észak-Írországban található stúdióban.

A parókaszoba hihetetlen. Szinte minden egyes karakternek van parókája, mivel mindannyiunknak őrületes haja van. Én el is neveztem az enyémeket. Az első és a második évadéi csak Danyk. Aztán megérkezik a Díva, aki hatalmas és nem tud viselkedni.

Clarke sokban hasonlít karakteréhez, hiszen elárulta, hogy ő sem bír magával sokszor. Egyszer például megpróbálta elcsenni az egyik legendás sárkánytojást. Tette egyébként tökéletesen meg is érthető, hiszen ki ne akarná azokat a csodás kellékeket? Állítólag Jay-Z vett egyet Beyoncénak vagy valami ilyesmi. Nem tudom. Nagyon-nagyon drágák és rohadtul nehezek, komoly műalkotások.

A népes rajongótábornak pedig nem csak Beyoncé és Jay-Z a tagja, hanem sok más híresség is, mint például Channing Tatum és felesége, Jenna Dewan, akikkel Emiliának nemrégiben volt szerencséje találkozni, és előttük sem hazudtolta meg magát.

Valaki ötletet ültetett a fejembe és én be is játszottam ezt a való életben. A Golden Globe after partyn voltam és Channing k***szott Tatum odajött hozzám a lenyűgöző nejével, Jennával. Azt mondták, hogy »életem holdjá«-nak és »napom és csillagom«-nak szólítják egymást, meg ilyenek. Én meg csak annyit mondtam, hogy »Ezt nem bírom. Légyszi, nem csinálhatnánk együtt valami intim dolgot? Mindketten gyönyörűek vagytok, akár csak egy ölelést«.

Ezzel a szöveggel pedig még legnagyobb meglepetésére senki sem próbálkozott be nála. Ennek talán az is az oka, hogy mivel a sorozatban folyamatosan hosszú szőke parókát visel, az anyatermészet pedig barna hajjal áldotta meg, ritkán ismerik fel az utcán. Viszont ez hamarosan változni fog, ugyanis július elsején debütál a Terminator: Genisys, melyben a legendás Sarah Connort alakítja és bizony szőke paróka nélkül.

Igen, azt hiszem, megváltoznak a dolgok. Vicces érzés. Most nagyon unalmasan fogok hangzani, de a nagyon nyugodt és szerény életet szeretem. Nem igazán tudom, milyen lesz ez utána. Most, amikor barátokkal vagy családtagokkal vagyok, néha megállítanak emberek, hogy képet csináljanak velem, de a szeretteim folyamatosan elfelejtik, hogy ismert vagyok.

Ennek a Sarahnak teljesen más a háttértörténete. Úgy nőtt fel, hogy végig tudta, mit kell tennie. Nagyon hosszúra nyúltak a forgatások és a fegyverek is irtó nehezek voltak, szóval nagy kitartásra volt szükségem, hogy kibírjam. És az sem mellékes, hogy én vagyok az egyetlen lány, tehát úgy voltam, hogy »Hé fiúk, én is vagyok olyan jó, mint ti!«.

Az Arnold Schwarzeneggerrel való munkát pedig rendkívül élvezte: Annyira jó fej. Azt vártam, hogy hatalmas egóval tűnjön fel, de ő egy elbűvölő, aranyos, kedves férfi. Nagyon izgatott volt minden jelenet leforgatásánál.

Emilia tavaly januárban kezdett el edzeni a Terminátorra, augusztusban pedig hivatalosan is végeztek a munkálatokkal, de egyáltalán nem volt ideje pihenni. Ugyanis rögtön utazott a Trónok harca forgatására, közben pedig egy természetfeletti thrilleren, a Voice From the Stone-on is dolgozott egy másik országban. Egészen decemberig ingázott Írország és Toszkána között, nemrég pedig újabb projektbe fogott bele. Ezúttal egy romantikus drámában, a Me Before You-ban vállalt szerepet, aminek hála ismét hazatérhetett Hampsteadbe, ahol már jó pár hónapja nem járt.

A Trónok harca sok ajtót megnyitott előttem. Minden ajtót. A Terminátor hatalmas film, remek történettel. Pont olyan, mint amit gyerekkorodban elképzeltél. Őrületes. De most kisebb karaktereket akarok elvállani, komolyabb dolgokat kevesebb teniszlabdával, zöld rúddal és speciális effekttel. Ennél a filmnél nem kell dublőr vagy ilyenek.

És gyanítjuk, hogy ezúttal pucérkodnia sem kell, amit nem is bán, hiszen a Trónok harcában nem kevés alkalommal kellett már megmutatnia magát. A legemlékezetesebb pedig az első évad zárójelenete volt számára, amikor is Daenerys feltámadt a hamvakból sárkányaival a vállán.

A stáb néhány sziklával odébb volt. Szóval csak én, négy vagy öt statiszta és Iain Glen [Ser Jorah] voltunk. Iain akkor felemeli a fejét és olyan lesz az arckifejezése, hogy »Ahh, meztelen úrnő«. De mivel olyan messziről filmeztek minket, azt mondta, hogy »Remek cicik, tetszik«. Én meg erre: »Nem téged vesznek a kamerák, befejezhetnéd a rizsát arról, hogy szerintem milyen jók is ezek a mellek.«

Emilia már gyerekkorában is odáig volt a divatért, főleg a Chanelért, szerelme pedig mára sem hagyott alább. 11-12 éves koromban mindenkinél az volt a menő, hogy »Ígéred? Tedd a szívedre a kezedet!«. Én viszont azt mondtam, hogy a Chanelre esküszöm. Ilyenkor mindenki tudta, hogy komolyan gondolom. Anyukámnak volta egy élénkpiros Chanel-rúzsa. A nagymamám pedig igazán nőies és egyszerűen briliáns volt. Amikor jellemzem, akkor szinte Cocót írom le. Nagyon jól csinálta.

Divatérzékét pedig szerette is bizonygatni: A barátaim azt mondogatták: »Emilia tud a legjobban felöltözni.« Mindig szerettem feldobni a külsőmet – vallotta be őszintén.

Jelenleg egy rózsaszín Simone Rocha-tüllkabát az egyik kedvenc ruhadarabja, amiről elég csak említést tenni és máris ódákat zeng róla, aztán pedig jön a többi. Ó, a Rocha... Egy világos rózsaszín szoknya egy fehér csipkés dzsekivel. Az egyik abszolút kedvencem. Mindig van egy olyan darabom, amibe rögtön beleszeretek és addig hordom, amíg tönkre nem megy. Rózsaszín Céline-cipők, hihetetlenül csinos, mindenhez passzol, aztán már indulhatunk is egy sétára a Hampstead Heathen. De mire visszaérek, már tönkre is mentek. Az édesanyám minden egyes alkalommal felhozza ezt.

Fotók: Norman Jean Roy/Harper’s Bazaar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek