Starity

Rajongói zaklatása miatt rúgták ki a Set It Off basszusgitárosát

2015. május 22. 10:10   |   Szerző: jennymiley00

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A floridai Set It Off együttes már 7 éve együtt zenél, roppant közvetlenek a rajongóikkal a közösségi oldalakon és a személyes találkozásokkor is. Nemrég azonban kiderült, hogy Austin Kerr basszusgitáros túlságosan is közvetlen.

hirdetés
Rajongói zaklatása miatt rúgták ki a Set It Off basszusgitárosát

Az egész leleplezés egy Tumblr-bejegyzéssel kezdődött, amit egy brit rajongó írt, ezzel lerántva a leplet arról, hogy Austin előszeretettel molesztája rajongóit.

„[...] Egyedül vártam délután háromkor a koncert helyszínénél, bár az ajtókat csak este 7-kor nyitották ki. Austin kijött a turnébuszból és megkérdezett egy csapat embert, köztük engem is, hogy tudunk-e valami kajáldát. Végig engem nézett. Én a többiekre pillantottam, akik ajánlottak egy pizzázót. Austin megkérdezte, hogy nem kísérném-e el. Mivel már régóta ismerem az együttest, neten és koncerteken is beszéltem már velük, beleegyeztem. Végigmentünk egy úton, befordultunk egy sarkon. Senki nem látott már minket, és továbbmentünk a pizzázó felé. Mielőtt átmentünk volna az úttesten, vártuk, hogy átváltson a lámpa, és a beszélgetés közepén Austin megragadta a derekamat, odahúzott a másik oldalára, majd a fenekemre tette a kezét, én pedig elhúzódtam. Nem tudtam szóhoz jutni, szóval csak annyit mondtam, hogy »Ne haragudj, 17 vagyok, nem akarom ezt«, erre ő csak mosolygott és azt mondta: »Sok minden van, amit 17 évesen már lehet csinálni«, majd rám kacsintott” – mesélte a lány a Tumblr-oldalán. Állítása szerint ezt követően Austin a beszélgetést végig a szexuális témák felé terelte.

Több ilyen és ehhez hasonló történet olvasható az oldalon, köztük olyanok, hogy a legközelebbi alkalommal, amikor összefutottak egy koncert után, Austin megpróbálta kikapcsolni a rajongó melltartóját pulóveren keresztül. Ugyanezen az estén a lány megkérdezett egy másik bandatagot az esetről, aki mintegy mellékesen erre azt felelte: Ja igen, hallottunk már ilyen sztorikat róla.

A lány azt is megosztotta követőivel, hogyan jutott a banda tudomására, hogy mennyire komoly Kerr esete. Egyik este kiírtam a Twittere, nevek említése nélkül, hogy a bandatagoknak nem kéne kihasználniuk a pozíciójukat, hogy fiatal rajongókat bántalmazzanak. Másnap reggel kaptam egy üzenetet egy másik Set It Off-tagtól a történtekkel kapcsolatban. Elmeséltem neki a sztorit más rajongók tapasztalataival együtt, mire azt mondta, majd elintézi. Pár órával később ezt az üzenetet kaptam Austintól.

Én kértem meg ***-t, hogy írjon neked, mert mikor hallottam ezeket a dolgokat, nem tudtam elhinni.

A lány a következőket fűzte még az üzenethez: „Egy másik tagot használt fel arra, hogy kiderítse azoknak a nevét, akik róla beszéltek. Hiába mondtam, hogy Austin semmiféleképpen sem tudhatja meg a neveket, mert az emberek félnek tőle. Fizikailag.”

Kerr szerint semmi sem igaz az őt ért vádakból, ám ennek rengeteg rajongó mondhat ellent, hiszen a többséget nem érte meglepetésként, mikor olvasták a bejegyzést, és sokan elmesélték a saját történetüket, hangot adva nemtetszésüknek a zenész túlságosan közvetlen magatartásával kapcsolatosan. 

Recently we have been made aware of the statements made about our bassist, Austin Kerr. We are taking the situation...

Posted by Set It Off on 2015. május 20.

Nemrégiben felfigyeltünk a basszusgitárosunkkal, Austin Kerrel kapcsolatos állításokra. Nagyon komolyan vesszük a helyzetet, és úgy döntöttünk, hogy az a legjobb a bandának, ha Austin elhagyja. Elnézést kérünk mindenkitől, akit valaha negatívan érintettek Austin tettei. A rajongóink a világot jelentik számunkra, a biztonságuk és a boldogságuk pedig mindig a legfontosabb dolog lesz. Nagyon hálásak vagyunk a megállás nélküli támogatásukért az évek alatt, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt helyrehozzuk és továbblépjünk – tette közzé a zenekar a Facebookon május 20-án. 

A történtek óta Austint folyamatosan támadják a közösségi oldalakon, legtöbben úgy gondolják, hogy minél előbb perre kéne vinni az ügyet, ami nem kizárt, hogy a közeljövőben megtörténik – gondoljunk csak a néhány évvel ezelőtti botrányra, mely a Lostprophets énekesével, Ian Watkinsszal kapcsolatban robbant ki. Az ügynek hamar pontot tettek a végére, a zenész beismerte bűnösségét és jelenleg is börtönbüntetését tölti, miután szexuális zaklatás miatt elítélték. Vajon ez a sors vár Austin Kerre is?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek