Starity

Rowan Atkinson VIII. Henrikként fakad dalra

2015. május 22. 09:09   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A népszerű brit színész nemsokára különleges produkcióban lesz látható a televízióban. Legújabb szerepe szerint VIII. Henriket alakítja, aki nemcsak hírhedt uralkodó, de kitűnő énekes hírében is áll.

hirdetés
Rowan Atkinson VIII. Henrikként fakad dalra
Fotó: RadioTimes

Rowan Atkinson továbbra sem okoz csalódást, ha hülyéskedésről van szó. Mr. Bean és Feketevipera ikonikus karaktereinek megformálója ezúttal a Horrible Histories című sorozat hatodik évadában bukkan majd fel mint VIII. Henrik. Fontos megjegyeznünk, hogy e széria a gyermekek számára készül és mókás módon próbálja őket a történelem iránti érdeklődésre sarkallni. A műsor sikeres, hiszen már a hatodik szezonjába lépett, a srácok pedig egyfolytában csak áradoznak róla, ha szóba kerül.

A színész már csak emiatt is megtisztelőnek érezte a felkérést, s örömmel fogadta el a feleségeitől sorra megszabaduló Henrik szerepét. A róla szóló részben ráadásul nem csak egy nagy uralkodót kell szerethetően megformálnia, de még dalra is kell fakadnia. Hogy a humorfaktor magasabb legyen, a számválasztást sem bízták a véletlenre: Rowan konkrétan egy Elvistől származó rock'n'roll slágert ad elő, természetesen sajátos dalszöveggel, melyben olyan sor is helyet kapott, mint például egy kicsit több reformáció, egy kicsit kevesebb kolostor. Ugyan némileg kevéssé fülbemászó, mint az eredeti, de úgy véljük, hogy így is imádnivaló.

A kosztüm mellett sem mehetünk el szó nélkül: lenyűgözően fest Atkinson a bokros, rozsdavörös parókában és szakállban, valamint a kötelező elemnek számító Tudor harisnyában.

A Horrible Histories új évada május 25-én, reggel 7.45-kor és délután 17.00-kor kerül adásba a CBBC műsorán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek