Starity

Bambuszból épített álomotthont egy amerikai nő

2015. május 22. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elora Hardy a divatvilágban tevékenykedett, amikor úgy döntött: hasznosabban is eltölthetné idejét. Lakását, állását hátrahagyva Balira költözött, ahol bambuszból valóságos csodát alkotott.

hirdetés
Bambuszból épített álomotthont egy amerikai nő

Elora Hardy a divat világában dolgozott, mielőtt úgy döntött: eljött a változások ideje, így összeszedte a sátorfáját és Indonézia felé vette az irányt. Az elmúlt öt évet azzal töltötte a nyaralók egyik kedvenc helyszínéül szolgáló Balin, hogy munkatársai segítségével a kihasználatlan, ám ideális megújuló erőforrásként szolgáló bambuszt forradalmasította az építészetben.

Elora csupán olyan anyagokat használt munkája során, melyek a természetben is megtalálhatóak, és valóságos csodát művelt velük! Saját elmondása szerint a legnagyobb inspirációt édesapja jelenti számára. A bambusz egy olyan fenntartható anyag, melyből sosem fogyunk ki. Amikor először láttam ezeket az építészeti struktúrákat körülbelül hat évvel ezelőtt, azt gondoltam, hogy tökéletes. Csak azt sajnálom, hogy nem előbb történt mindez, de joggal merül fel a kérdés, hogy hogyan tovább? 

A bambusz betonkeménységű, szilárd anyag, és a leggyorsabban növekvő növény a világon. Ugyan a rovarok és a nedvesség miatt veszíthet stabilitásából, ám az eddig elvégzett tesztek szerint megfelelő kezelés mellett egy életen át tetőt adhat azoknak a feje fölé, akik e nem mindennapi anyagot választják otthonuk alapszerkezetéül. 

A hölgy egyébként társtulajdonosa az Ibuku nevű cégnek, mely az alább látható fantasztikus bambuszházak megtervezésére és kivitelezésére szakosodott, így a bevállalós építkezők nyugodt szívvel fordulhatnak Elora tervezőcsapatához, amennyiben egy valóságos kis álomkuckóban szeretnének élni. 


Fotók: Facebook & Instagram/Elora Hardy, Ibuku

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek