Starity

Vanessa Hudgens a színpadon érzi magát teljesnek

2015. május 24. 22:10   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal a Backstage magazinnak állt modellt és adott interjút a 26 éves színész-énekesnő.

hirdetés
Vanessa Hudgens a színpadon érzi magát teljesnek
Fotó: Brian Bowen Smith/Lucky Magazine

Persze, van egy elképzelésed arról, hogy milyen hetente nyolc előadást lebonyolítani, de valóban végigcsinálni, az már egy teljesen más történet. Kemény és monoton. Ugyanakkor nagyon izgalmas, és az, hogy folyamatosan mozgásban vagy, szerintem jót tesz a léleknek – árulta el Vanessa Hudgens a Backstage magazin riporterének a Neil Simon Theatre egyik konferenciatermében, nem sokkal a Gigi aznapi előadása előtt.

A színész-énekesnő már hónapok óta játssza a népszerű musical címszereplőjét, ám csak az interjú készülte előtti estén volt teljesen elégedett teljesítményével. Nagyon jó érzés volt. Egyszerűen zsigerből jött az egész.

Azonban a sok egymást követő előadásnak is megvannak a hátulütői. A hatodik napra például saját elmondása szerint olyan belebújni Gigi bőrébe, mint egy kedvenc ruhadarabba. Nagyon mérges tudok lenni magamra, mivel olyan, mintha egy régi farmert vennék fel. Tudod, hogy tökéletesen passzol, és nem kell agyalnod ezen. Elég csak végigfutnod a koreográfiát fejben és a szövegedet. Aztán mérges leszel magadra, mert nem vagy ott fejben és elindulsz a lejtőn.

Vanessa keményen dolgozik azért, hogy minden este remek teljesítményt nyújtson, és ez nemcsak a koreográfia tökéletes begyakorlását jelenti, hanem a hangja képzését is. Amint megkaptam a szerepet, az éneklés miatt aggódtam a legtöbbet. Az a legnagyobb félelmem, hogy a Broadway színpadán állok, hamisan, laposan éneklek és szétszórt vagyok.

Így, hogy ez ne történjen meg, minden egyes nap erősíti hangját tanár segítségével, akinek hála, megtanulta rendesen kezelni hangterjedelmét és beosztani levegőjét is. Az utóbbi pedig azért is fontos, mivel a darab koreográfiája rendkívül nehéz és kimerítő.

Az egy dolog, hogy fizikailag fitt vagy, de az már teljesen más, amikor közben énekelned is kell. Vannak olyan esték, amikor a hangom nagyon fáradt és emlékeztetnem kell magamat arra, hogy mindent a helyén tartsak, mert ha nem teszem, akkor elcsuklik a hangom és érces lesz, az pedig nagyon nem jó.

Ez pedig hatalmas változás és fejlődés azóta, mióta a High School Musicallel megismerte egy egész világ és turnékra járt, valamint rögzítette első önálló albumát, a V-t, majd a másodikat is, az Identifiedot. Akkoriban ugyanis nem képezte a hangját, csak tehetségére hagyatkozott.

A 26 éves színész-énekesnővel kollégája, Corey Cott is jelen volt az interjú készítésekor, aki a közös munkáról is mesélt. Szoros barátság fonódott közöttük, így sokat ugratják egymást. Corey főként HSM-es szófordulatokkal szokta felspannolni Vanessát az előadások előtt, de arról is rendesen kifaggatta még a próbák előtt, hogy milyen az, amikor lesifotósok loholnak utána szinte minden alkalommal, amikor kiteszi a lábát az utcára.

Ha jól megnézed a társadalmunkat, láthatod, hogy az emberek a popkultúra ikonjainak megszállottjaivá válnak, pedig ők is csak emberek. Én nem tapasztaltam ezt olyan szinten, mint Vanessa, szóval kikérdeztem rendesen. Minden egyes részletet tudni akartam, hogy milyen kisétálni otthonról és elmenni egy kávézóba, közben pedig egy rakás képet készítenek rólad. Mert Gaston is ilyen. Olyan, mint Justin Bieber – mesélte Corey.

És bár Vanessa mára szinte teljesen hozzászokott az őt körülvevő felhajtáshoz, régen egyáltalán nem volt ilyen, sőt, nagyon is félénk és visszahúzódó volt. Nagyon, nagyon, nagyon bátortalan voltam gyerekként. Amikor valaki betette a lábát a szobába, anyukám mögé rejtőztem. Viszont amikor először színpadra álltam, nagyon magabiztosnak éreztem magam egyedül is.

Ez a magabiztosság pedig most is visszatért belé a Broadway színpadán, ugyanakkor árnyoldala is van annak, hogy megkapta Gigi szerepét. Most ugyanis New Yorkhoz van kötve, barátai, családja és barátja, Austin Butler viszont otthon, Kaliforniában vannak. De a Neil Patrick színház egyfajta második otthonává vált barátságos légkörének hála.

Mindig arra törekedtem, hogy a Broadwayen lehessek, de sohasem készülhetsz fel teljesen arra, hogy ez tényleg megtörténik. Félelmetes volt, de hány olyan év telik el, amikor azt kérdezed magadtól, hogy »Mit is csináltam abban az évben?« És fogalmad sincs róla! Mi lehet jobb annál, hogy a Broadwayen léphetsz fel?

Ez a temérdek kihívás és gyakorlás viszont tagadhatatlanul sokat fog segíteni neki jövőre, amikor egy újabb ikonikus karakter bőrébe bújhat bele. Ő pedig nem más, mint a Grease Rizzója, akit a Fox élő televíziós műsorában játszik majd el. Bár Vanessa mindig is inkább Sandyként tekintett magára, izgatottan várja már, hogy igazi rossz lányt alakíthasson.

Igazi kihívás lesz, hogy nem mosolyoghatok folyamatosan. Ez egyszerűen a természetes állapotom, és Rizzónál keményen meg kell dolgozni azért, hogy kicsikarj belőle egy mosolyt – árulta el kuncogva.

Fotók: Matt Doyle

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek