Starity

Tudományosan bizonyított: Scarlett Johansson teste tökéletes

2015. május 30. 21:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világ legcsodásabb művészeti alkotásai, beleértve a gízai Nagy Piramist és Leonardo Mona Lisáját, az aranymetszés alkalmazásával készültek.

hirdetés
Tudományosan bizonyított: Scarlett Johansson teste tökéletes

A Bluebella brit fehérnemű cég az aranymetszést felhasználva rangsorolta a női sztárok alakját és megtalálták a tökéletes nőt – Scarlett Johansson személyében.

A tesztek szerint Johansson 96,4 százalékot ért el a mérések során, amikor is összevetették a mell–csípő–comb arányait. Egy számítógépes szimulációt futtattunk le női hírességek fotóin és akkor fedeztük fel, hogy Scarlett Johansson alakjának arányai megdöbbentően közel állnak ahhoz, amit a tökéletes aranymetszésnek nevezünk – nyilatkozta a Bluebella alapítója, Emily Bendell a Sunday Telegraph riporterének.

A teszten Kim Kardashian, Helen Mirren, Kelly Brook, Cameron Diaz, Elle Macpherson és Salma Hayek is magas százalékot ért el.

Az aranymetszés olyan matematikai arányosság, amely a természetben és a művészetben egyaránt előfordul. Akkor beszélünk aranymetszésről két rész esetében, ha az egész úgy aránylik a nagyobbik részhez, ahogy a nagyobbik rész a kisebbik részhez. Jele a nagy görög fi (Φ) betű és számban kifejezve az 1,618-nak felel meg.
Az aranymetszés arányai szerint készült építmény, szobor vagy termék esztétikai szempontból sokkal tetszetősebb és kutatások kimutatták, hogy az agy és a szem gyorsabban felfigyel rá.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek