Starity

Benedict Cumberbatch apa lett és kitüntetést kapott

2015. június 15. 11:11   |   Szerző: CumberLocked

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Világra jött Sophie Hunter és Benedict Cumberbatch első közös gyermeke, valamint a színészt munkássága miatt is kitüntették a rangos CBE címmel.

hirdetés
Benedict Cumberbatch apa lett és kitüntetést kapott

Az újdonsült családtag egy gyönyörű kisfiú – az örömteli hírt a színész képviselője jelentette be a napokban. Az azonban, hogy a  gyermek milyen nevet kapott, még nem publikus. A 38 éves színész és felesége még babájuk nemét sem osztotta meg előre a közönséggel, s üzenetükben most is arra kérték a rajongókat, hogy az elkövetkezendő hetekben se sértsék meg a család óvott magánszféráját. 

A tavalyi év végén, kettőjük eljegyzésekor lett hivatalos, hogy a 37 éves színpadi rendezőként tevékenykedő Sophie Hunter és Cumberbatch egy párt alkotnak. Nem kellett sokat várni és azt is bejelentették, hogy első közös gyermekük is úton van már.

Néhány héttel ezelőtt ugyan felröppent egy olyan hír, mely szerint a születendő baba neme leány, de most már bizonyosan tudhatjuk, hogy ez egyszerű pletyka volt. Így tehát már csak egyetlen rejtély lengi körül a sztárpárost: hogy hívják a kis trónörököst?

További hír, mely tegnap vált hivatalossá: a színész kitüntetést vehetett át művészettel és jótékonysággal kapcsolatos munkája jutalmaként. Eleinte voltak olyan személyek, akik megkérdőjelezték ennek lehetőségét: azzal idokolták mindezt, hogy Benedict Cumberbatch túlságosan fiatal és a karierrjének repertoárja is meglehetősen kurta. Bár az Oscar-szobrocskával nem volt szerencséje, ezzel most úgy tűnik, hogy igen. A brit művész így kiteheti neve után CBE rövidítést. Sőt, ő az egyik legfiatalabb, aki a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki fokozatát magájénak tuthatja.

Összesen öt fokozat tartozik a Brit Birodalom Rendjéhez: a CBE, vagyis az úgynevezett parancsnoki cím,  mely a harmadik legmagasabb ilyen kitüntetés Nagy-Britanniában. Felette két lovagi rang áll, utána pedig tiszt, valamint tag lehet a jutalmazott személy. A Sir elnevezés csak a lovagok esetében alkalmazható.

A parancsnoki kitüntetettek nevei között ott van még Chiwetel Ejiofor is, továbbá tiszti címet kapott az Oscar-díjas Eddie Redmay, s a BBC Sherlock című sikersorozatának mozgatórugója, Steven Moffat is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek