Starity

Rocksztárok adományoznak a Clutha Alapítványnak

2015. június 16. 15:03   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Clutha Trust létrejöttét egy tragédia inspirálta. 2013 novemberében egy rendőrségi helikopter zuhant a népszerű glasgow-i kocsmára, a The Cluthára: tíz ember meghalt és sokan megsérültek. Az alapítvány azért jött létre, hogy hátrányos helyzetű fiatalokon segítsen.

hirdetés
Rocksztárok adományoznak a Clutha Alapítványnak

Az aukcióra a következő hetekben kerül sor, amikor a zenerajongók esélyt kapnak arra, hogy olyan értékes hangszerekre vagy emléktárgyakra tegyék rá a kezüket, amiket többek között a Blur, a Muse, a Take That, a Manic Street Preachers, a Status Quo vagy a Madness tagjai adományoztak és dedikáltak. Egy korábbi aukción Noel Gallagher Epiphone Casino-gitárja 4000 fontért kelt el.

A befolyó összeggel zenei tárgyú projekteket szándékoznak létrehozni, például egy mobil oktatási egységet, amit egy emeletes buszba építenének bele – a busz külsejét pedig maguk a fiatalok dekorálnák ki.

A The Clutha várhatóan még ebben az évben újra kinyit és az italok mellett skót kockás sálak és skót szoknyák is kaphatóak lesznek majd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek